Reklama

ANTIK Telecom: Opticky internet získajú Medzilaborce, Strážske aj Svidník

ANTIK Telecom dnes oznámil investíciu do nových optických sietí na východe Slovenska. Z mapy bielych miest bez najmodernejších služieb triple-play tak zmiznú okresné mestá Svidník a Medzilaborce ako aj priemyselné Strážske. Práve tu začne výstavba siete podľa operátora ešte v tomto roku.
Pokračovanie nižšie:


V Svidníku sme sa rozhodli hneď od začiatku poskytovať aj naše najnovšie gigabitové služby,“ hovorí Igor Kolla, generálny riaditeľ ANTIK Telecom. „Cielene vyhľadávame miesta, kde doteraz obyvatelia nemali prístup k IP televízií či rýchlemu internetu, ktoré prináša optická infraštruktúra.“ V Strážskom, Medzilaborciach ani v Svidníku doteraz podľa operátora neexistuje ponuka IPTV a optického internetu ani od jedného operátora.

Operátor začne s výkopmi v Strážskom ešte do konca roka, prvých klientov chce pripojiť do niekoľkých mesiacov. V Medzilaborciach a vo Svidníku začne s výstavbou siete podľa poveternostných podmienok na jar v budúcom roku, v tom istom roku ich chce aj sprevádzkovať.

Vo Svidníku budú mať k dispozícii klienti gigabitový internet, ostatné siete budú na gigabit pripravené a dosiahnu rýchlosti 80 mbps od užívateľa aj k užívateľovi. Okrem optického internetu ponúka operátor v rámci štandardného balíčka aj TV s viac ako 130 kanálmi, archív vysielania, či 40 minút telefonovania do všetkých sieti za 17,92 € mesačne.

Mohlo by vás ešte zaujímať