Reklama

Telekom pripojil kódovací systém Conax ku všetkým programom na svojej kapacite (0,8°W)

Spoločnosť Slovak Telekom včera pripojila ku všetkým svojim televíznym programom na svojej kapacite, satelitoch Thor 6 a Intelsat 10-02, kódovací systém Conax (CAID: 0B1C). Znamená to, že spoločnosť finišuje už s prípravami na migráciu svojich zákazníkov na novú satelitnú pozíciu. Ako sme už na našom portáli SatelitnáTV.sk informovali, k pretáčaniu satelitných parabol bude dochádzať postupne u zákazníkov od mája. Presný termín zatiaľ spoločnosť nezverejnila.

Doplnené o 12:50: Podľa našich informácií, priamo zo spoločnosti Slovak Telekom, začne migrácia zákazníkov na novú satelitnú pozíciu v priebehu budúceho týždňa. Preferovaným spôsobom migrácie má byť samoinštalácia. Operátor k tomu pripraví aj kompletné manuály.
Pokračovanie nižšie:

Presunom zákazníkov Magio Satu na novú satelitnú pozíciu 0,8°W bude Slovak Telekom efektívnejšie využívať satelitnú kapacitu pre obe svoje satelitné platformy (DIGI TV a Magio Sat). Každá z nich však aj naďalej bude fungovať samostatne s rozdielnou programovou ponukou a inými cenami.

Aktuálne vysiela z kapacity spoločnosti Slovak Telekom na novej satelitnej pozícii, ktorú už využíva aj nová DIGI TV, celkovo 61 televíznych programov z toho 6 je vo vysokom rozlíšení. Ak porovnáme ponuku novej DIGI TV a programy, ktoré vysielajú z novej kapacity Telekomu, môže Magio Sat oproti novej DIGI TV ponúkať navyše programy Cinemax, Cinemax 2, Da Vinci Learning, English Club, Filmbox family, Nickelodeon Jr., Šláger TV, Sport 2 a HD programy NGC HD, Eurosport HD či Eurosport 2 HD. Oficiálne však ponuka Magio Satu z pozície 0,8°W nie je ešte známa.

Mohlo by vás ešte zaujímať