Reklama

TV JOJ vysiela už dvanásť rokov, v roku 2002 nahradila vtedajšiu TV Global

Komerčná televízia JOJ včera 2. marca 2014 oslávila už svoje dvanáste narodeniny. Televízia, ktorá nahradila vtedy fungujúcu televíziu Global, ktorá združovala niekoľko lokálnych televízií po celom Slovensku a vysielala ako cez terestriálne vysielače, tak aj cez satelit, spustila svoje vysielanie 2. marca 2002 o 19. hodine hlavnou spravodajskou reláciou Noviny. Hneď v prvý večer odvysielala JOJ aj priamy prenos finále súťaže krásy Miss Universe Slovenskej republiky 2002.
Pokračovanie nižšie:

Prvým generálnym riaditeľom televízie JOJ bol Richard Rybníček, ktorý ani nie po roku odišiel na post generálneho riaditeľa do verejnoprávnej STV, riaditeľom TV JOJ sa potom stal Milan Kňažko. Na poste generálneho riaditeľa TV JOJ sa ešte vystriedali Richard Flimel a František Borovský. Od 20. februára 2014 je novým riaditeľom TV JOJ Marcel Grega.

K TV JOJ pribudla v roku 2008 stanica JOJ PLUS, dnešná PLUSka a pred rokom televízia WAU zameraná prevažne na ženské publikum a hudobná televízia Senzi. Všetky štyri stanice patria do skupiny JOJ Group a bezplatne ich je možné prijímač napr. prostredníctvom digitálnych terestriálnych multiplexov (MUX 2 a MUX 1) po celom Slovensku.

Mohlo by vás ešte zaujímať