Reklama

Greg LeMond bude cyklistickým expertom Eurosportu

Športový kanál Eurosport posilňuje svoje bezkonkurenčné cyklistické vysielanie. Novým expertom Eurosportu sa stala cyklistická legenda Greg LeMond. Živé analýzy trojnásobného víťaza Tour de France uvidia diváci z on-site štúdia počas Paríž-Roubaix, Giro d’Italia a Tour de France v 54 krajinách sveta vrátane Slovenska a Českej republiky.

Počas Tour de France (TdF) bude navyše Eurosport vysielať živú šou „LeMond na Tour“. Bývalý šampión v nej predstaví niekoľko atraktívnych rozhovorov, svoje prognózy pred etapami aj ohliadnutie za hlavným dianím dňa. Eurosport ďalej pripravil s Gregom LeMondom magazíny „LeMond of Cycling“. Úvodná zo šiestich dielov ponesie názov „Gregov návrat“ a diváci ju uvidia už 9. apríla.
Pokračovanie nižšie:


Greg LeMond vyhral svoju najslávnejšiu Tour de France v roku 1989, teda v tom istom roku, v ktorom Eurosport začal svoje vysielanie. LeMond vyhral TdF aj v rokoch 1986 a 1990.

Široká spolupráca s televíziou je pre Grega LeMonda televíznou premiérou, bývalý šampión ešte so žiadnou televíziou v takom rozsahu nespolupracoval.

LeMond o svojom angažmán v Eurosporte: „Cítim, že práve teraz je ten pravý čas na návrat do samého srdca cyklistického diania a pre mňa takým centrom je Eurosport. Teším sa na kontakt s fanúšikmi a na to, že si s nimi užijem najväčšie cyklistické preteky spoločne so štábom Eurosportu. Takmer nemôžem uveriť tomu, že je to už 25 rokov, čo som vyhral Tour de France v roku 1989, práve v roku, v ktorom Eurosport TdF prvýkrát vysielal. Eurosport oslavuje 25. narodeniny a ja 25. výročia víťazstva na TdF o iba osem sekúnd pred druhým Fignonom.

Mohlo by vás ešte zaujímať