Reklama

Poliakov čakajú v najbližších hodinách zmeny v DVB-T multiplexoch, pribudnú aj nové stanice TVP ABC a TV Trwam

V noci zo 14. na 15. februára dôjde u našich severných susedov v Poľsku ku konfiguračným zmenám v digitálnych terestriálnych multiplexoch MUX 1 a MUX 3 z dôvodu pridania dvoch nových televíznych programov TVP ABC a TV Trwam. Zmeny by mali byť dokončené podľa prevádzkovateľa, spoločnosti Emitel, v sobotu 15. februára v ranných hodinách.

V prvom multiplexe bude nahradený kanál TVP 1 HD jeho SD verziou, odobraný bude kanál TVP info a pribudnú nové stanice TVP ABC a TV Trwam. Doterajšie kanály ESKA TV, POLO TV, ATM Rozrywka a TTV zostanú v multiplexe vysielať aj naďalej.
Pokračovanie nižšie:

Do tretieho multiplexu sa presunie kanál TVP info z prvého multiplexu a SD verzia TVP 1 bude nahradená verziou vo vysokom rozlíšení (HD).

V dôsledku vyššie uvedených zmien, ktoré prebehnú z dôvodu zaradenia dvoch nových kanálov bude potrebné aby diváci, ktorí prijímajú signál poľských multiplexov preladili svoje set-top-boxy či televízory s DVB-T tunerom.

Kanál TVP ABC získal licenciu od tamojšieho regulátora 15. júla 2013. Vo vysielaní by sa mali objaviť programy zamerané na deti vo veku od 4 do 12 rokov.

TV Trwam je poľská kresťanská televízia, ktorá prináša od 13. mája 2003 svojim divákom kresťanské programy, priame prenosy z omší, ale nechýbajú ani dokumentárne programy či filmy.

Nová ponuka poľských multiplexov MUX 1 a MUX 3:

MUX_DVB_T_PL1

MUX_DVB_T_PL2

Mohlo by vás ešte zaujímať