Reklama

Česká televízia bude spolupracovať so stanicou ARTE

Česká televízia dnes v Štrasburgu podpíše zmluvu o spolupráci s kultúrnou stanicou ARTE. Stane sa tak len treťou verejnoprávnou televíziou v strednej a východnej Európe, s ktorou bude tento významný francúzsko-nemecký kanál kooperovať na konkrétnych projektoch. Informovala o tom dnes Česká televízia v tlačovej správe.

Česká televízia otvorila spustením kanálu ČT art doposiaľ najširší a najucelenejší priestor pre umenie a výnimočné kultúrne projekty na českých obrazovkách. Dnešný podpis zmluvy so stanicou ARTE je ďalším krokom k tomu, aby sme mohli divákom ponúkať kultúrny obsah na čo najvyššej kvalitatívnej úrovni,“ hovorí generálny riaditeľ Českej televízie Petr Dvořák a dodáva: „Nielen, že na túto zmluvu nadviaže spolupráca na konkrétnych koprodukčných projektoch, ale je to aj otvorenie cesty pre naše programy smerom k nemeckému a francúzskemu publiku.
Pokračovanie nižšie:

Zmluva, ktorú dnes podpíše Petr Dvořák a predsedníčka riadiaceho výboru ATRE G. E. I. E. Véronique Cayla, začne platiť od 1. 1. 2014 a zaväzuje v budúcom roku obe strany k investícii sto tisíc eur do vývoja koprodukčných projektov, a to najmä dokumentárnych filmov z oblasti umenia, kultúry a histórie.

Vedľa koprodukcií sa Česká televízia s ARTE dohodla aj na akvizíciách programov pre kanál ČT art a spoluprácu v oblasti prepájania internetových obsahov.

Mohlo by vás ešte zaujímať