Reklama

Obyvatelia Prahy a okolia môžu prijímať cez anténu už aj Prima COOL HD a Óčko Expres

Spoločnosť Czech Digital Group (CDG), ktorá prevádzkuje v Českej republike tretí multiplex (MUX 3), zahájila dnes vysielanie Regionálnej siete 12, ktorá bude dostupná v Prahe a jej blízkom okolí na 47. kanáli z vysielača Praha – mesto. Vysielač signálom pokryje približne 15,7 % obyvateľov Českej republiky. Medzi prvé programy, ktoré môžu diváci naladiť patrí Prima COOL a nová televízia Óčko Expres. Oba tieto kanály budú vysielať v HD formáte. Informovala o tom dnes spoločnosť CDG v tlačovej správe.

V súčasnej dobe evidujeme veľký záujem zo strany našich zákazníkov prinášať svojim divákom vysielanie programov v HD rozlíšení. Vzhľadom k tomu, že naše existujúce celoštátne vysielacie siete už nedisponujú kapacitou pre umiestnenie HD programov, rozhodli sme sa umožniť vysielanie vo vysokom rozlíšení aspoň prostredníctvom novej Regionálnej siete 12, ktorá je dostupná divákom v Prahe a okolí. Veríme, že v blízkej budúcnosti bude otvorená otázka kmitočtov DVB-T2, prostredníctvom ktorých bude možné prinášať programy vo vysokom rozlíšení a ďalšie nové služby v celej Českej republike, „hovorí Martin Gebauer, člen predstavenstva spoločnosti CDG.
Pokračovanie nižšie:

Sme radi, že vďaka novej Regionálnej siete 12 môžeme divákom sprostredkovať lepší zážitok zo sledovania Prima COOL. Som presvedčený, že to uvítajú predovšetkým športoví fanúšikovia, ktorí pravidelne sledujú UEFA Ligu majstrov. Túto sezónu im ju prinesieme prvýkrát v natívnom HD, „hovorí Martin Konrád, generálny riaditeľ FTV Prima.

Popri kanálu Prima COOL HD môžu diváci naladiť v Regionálnej sieti 12 aj novo pripravovaný kanál Óčko Expres, ktorý spustí oficiálne svoje vysielanie vo štvrtok 15. augusta 2013.

Obe naše doterajšie televízie Óčko a Óčko Gold, ktoré vstúpili do celoplošného pozemného vysielania a využívajú infraštruktúru spoločnosti CDG, dosiahli v krátkom časovom horizonte výrazného nárastu sledovanosti. Podobný vývoj očakávame aj v Prahe a priľahlých oblastiach aj u televízie Óčko Expres. Naše rozhodnutie podporila aj skutočnosť, že CDG úspešne zabezpečuje pozemné vysielanie pre rad regionálnych televízií po celej Českej republike, „hovorí Štěpán Wolde, generálny riaditeľ televízie Óčko.

Mohlo by vás ešte zaujímať