Reklama

Orange Rumunsko bude využívať kapacitu družice Astra (31,5°E)

Spoločnosti GlobeCast a SES dnes oznámili, že budú poskytovať služby pre Orange Rumunsko, ktorý tento mesiac uvádza ponuku vysokokvalitných satelitných DTH (priamo do domácností) služieb. Televízna ponuka bude využívať viaceré transpondéry na satelitoch ASTRA na orbitálnej pozícii 31,5°E a bude vysielať vo formáte DVB-S2 a MPEG4. Spoločnosť GlobeCast zabezpečí prenos zvukového a video obsahu ako aj šifrovanie a kódovanie programov v štandardnom aj vysokom rozlíšení (SD a HD), ktoré budú zahrnuté v TV balíku.

Orange Rumunsko uvádza novú televíznu ponuku na doplnenie svojich existujúcich mobilných služieb, čo mu umožní ponúknuť svojim zákazníkom komplexné telekomunikačné služby naprieč rôznymi zariadeniami. Orange Rumunsko túto službu zabezpečuje prostredníctvom spoločnosti GlobeCast, ktorá mu poskytne komplexné riešenia pre uplink TV programov v ponuke Orange Rumunsko ako aj pre ich prípravu na vysielanie v rámci satelitnej kapacity, ktorú si GlobeCast prenajíma od spoločnosti SES.
Pokračovanie nižšie:

Jean-Francois Fallacher, CEO Orange Rumunsko povedal: „Orange Rumunsko je dnes pripravený poskytovať vysoko kvalitné televízne služby a ponúknuť svojim rumunským zákazníkom naozaj atraktívne televízne balíčky. Služba Orange TV znamená najvyšší počet televíznych kanálov v HD, najlepší satelitný signál a pokrytie, kvalitné zákaznícke služby, prístup cez viacero zariadení ako aj menšie a efektívnejšie satelitné paraboly a ďalšie zaujímavé funkcie, ktoré nám umožnia ponúknuť skvelý zážitok pri sledovaní televízie. Toto všetko vzniklo najmä vďaka profesionálnym skúsenostiam Orange Group a pevným partnerstvám, ktoré sme si vybudovali s celosvetovo uznávanými spoločnosťami z televízneho odvetvia.

Philippe Fort, Chief Operation Officer spoločnosti GlobeCast, hovorí: „Naše pobočky po celom svete spolupracovali na tom, aby sme zabezpečili komplexné technické riešenie pre nášho zákazníka – spoločnosť Orange Rumunsko, počnúc príjmom televíznych staníc z Bukurešti a končiac odovzdaním ich signálu nášmu partnerovi – spoločnosti SES – pre uplinkový prenos na jej výkonné satelity. S výsledkom, ktorý vzišiel z tejto spolupráce, sme veľmi spokojní a aj naďalej sa budeme snažiť poskytovať výnimočnú kvalitu služieb na tejto platforme, aby mal náš divák čo najkvalitnejší zážitok pri sledovaní televízie.

Ferdinand Kayser, Chief Commercial Officer spoločnosti SES, uviedol: „Telekomunikační operátori v zvýšenej miere investujú do distribúcie obsahu, aby doplnili ponuku svojich už existujúcich služieb. Táto dohoda poukazuje na rastúci význam satelitu ako potrebnej technickej infraštruktúry pre lineárnu televíznu ponuku telekomunikačných operátorov. Okrem bezkonkurenčného technického pokrytia ponúka satelit aj štruktúru fixných nákladov, ktorá nie je závislá na počte domácností, ktoré televíznu službu prijímajú. Sme veľmi radi, že Orange Rumunsko sa rozhodol spustiť nové služby prostredníctvom satelitov ASTRA. Potvrdzuje to tiež vedúcu úlohu spoločnosti SES v regióne strednej a východnej Európy a zároveň aj to, že naša orbitálna pozícia 31,5 stupňov východne sa pre tento región stáva novým hot spotom.

Mohlo by vás ešte zaujímať