Reklama

Dva transpondéry po Satellite BG sú už odpojené a snimi napr. aj hudobná Planeta TV HD

Na satelite ASTRA 3B (23,5°E) došlo k odpojeniu dvoch transpondérov, ktoré využívala dnes už skrachovaná bulharská satelitná platforma Satellite BG. Konkrétne sa jednalo o frekvencie 11 817 MHz a 12 051 MHz. Z frekvencie 11 817 MHz vysielal bulharský hudobný program vo vysokom rozlíšení Planeta TV HD a programy od SPI International, ktoré mohli prijímať aj zákazníci satelitnej platformy Skylink. Tí však vďaka SPI o svoje obľúbené programy z balíčka Mixbox neprišli, keďže vysielajú na novej frekvencii. Viac informácií si môžete prečítať v našej predchádzajúcej správe. Iná situácia je v prípade programu Planeta TV HD, ktorá na satelitnej pozícii 23,5°E ukončila svoje vysielanie.
Pokračovanie nižšie:

Aktuálne je Planeta TV dostupná napr. na satelite Hellas Sat 2 (39°E), kde je však kódovaná systémom Bulcrypt a dostupná len zákazníkom platformy Bulsatcom.

Po Satellite BG tak na družici ASTRA 3B (23,5°E) zostal aktivovaný už len jeden transpondér s frekvenciou 12 207 MHz, prostredníctvom ktorého vysiela nekódovaný program BNT World (FTA) a kódované programy iConcerts HD, MTV Live HD, Nat Geo HD, NG Wild HD a Viasat HD, ktoré sú súčasťou platenej ponuky Skylinku. O osude týchto programov zatiaľ nie je známe. Nat Geo HD, NG Wild HD by však mohli byť dostupné napr. z novej kapacity spoločnosti Overon.

Mohlo by vás ešte zaujímať