Reklama

TV Óčko predlžuje zmluvu so SES na ďalšie tri roky

Spoločnosť SES (NYSE Euronext Paris a Luxembourg Stock Exchange: SESG) dnes oznámila predĺženie zmluvy s českým hudobným kanálom TV Óčko na ďalšie tri roky. Táto televízna stanica so sídlom v Prahe vysiela nekódovane prostredníctvom satelitov ASTRA na orbitálnej pozícii 23,5° východne.

Najpopulárnejšia česká hudobná televízia vysiela cez satelity ASTRA už od roku 2004. Orbitálna pozícia ASTRA 23,5° východne je najčastejšie používanou na slovenskom a českom trhu, pričom počet TV domácností na tejto pozícii vzrástol z 50 tisíc v roku 2006 na súčasných 2,5 milióna.
Pokračovanie nižšie:

So stanicou TV Óčko dlhodobo spolupracujeme – išlo o prvú českú televíznu stanicu, ktorá vysielala prostredníctvom našich satelitov,“ hovorí Martin Ornass-Kubacki, viceprezident a regionálny riaditeľ pre strednú a východnú Európu spoločnosti SES. „Veríme, že sme súčasťou úspechu tejto stanice a sme radi, že naše partnerstvo pokračuje.

TV Óčko vždy nasledovalo tie najnovšie trendy, vrátane technológií. V tomto ohľade je pre nás najlepším partnerom spoločnosť SES,“ hovorí Štěpán Wolde, generálny riaditeľ TV Óčko. „Satelitné vysielanie je jedným z významných pilierov našej stratégie v oblasti distribúcie. Spoločnosť SES poskytuje najvyššiu kvalitu, spoľahlivosť a ponuku služieb. Tešíme sa na spoluprácu v nasledujúcich rokoch.

Technické parametre pre príjem:
Družica: ASTRA 3B (23,5°E)
Frekvencia: 12 168 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 3/4
SR: 27500
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Kódovanie: nie

(Grayling Slovakia, red)

Mohlo by vás ešte zaujímať