Reklama

Skupina Slovak Telekom zverejnila finančné výsledky za rok 2012 ako aj počet užívateľov Magio TV

Spoločnosť Slovak Telekom, ktorá prevádzkuje mobilné ako aj fixné siete či digitálnu televíziu zverejnila popri finančných výsledkoch za rok 2012 aj počet svojich klientov, ktorí využívajú služby IPTV či satelitnej televízie. Slovak Telekom dosiahol za fiškálny rok 2012 celkové konsolidované výnosy vo výške 837,4 milióna eur, medziročne klesli o 6,7%. K poklesu výnosov výrazne prispeli výrazné zníženie prepojovacích poplatkov, pokračujúca regulácia roamingu a aj všeobecný pokles cien, prevažne mobilných služieb.
Pokračovanie nižšie:

K 31.12.2012 využívalo služby IPTV či satelitnej televízie Magio TV 175 tisíc zákazníkov, čo je v porovnaní s rovnakým obdobím v roku 2011 nárast o 15 tisíc zákazníkov (9,4%).

„Rok 2012 bol jedným z najnáročnejších v histórii spoločnosti. Výnosy celkového telekomunikačného trhu naďalej klesajú, čo je spôsobené silnou reguláciou a aj oveľa vyššou konkurenciou na mobilnom trhu, ktorá následne vedie k zníženiu cien mnohých služieb. Aj v takom náročnom prostredí sa nám podarilo úspešne zrealizovať množstvo aktivít na poli mobilných i fixných technológii a produktov. V oblasti fixných služieb rezonovalo najväčšie plošné zrýchlenie našej ADSL siete, ktoré má pozitívny dopad na celý slovenský telekomunikačný trh. V mobilnej oblasti sme uviedli nové predplatené karty Easy, paušály Happy i Biznis Star, pokračovali sme aj v zrýchľovaní 3G siete a rozšírili jej pokrytie. Rastie nám počet zákazníkov digitálnej televízie a napredujeme aj na ICT trhu predstavením riešenia TelekomCloud,“ bilancuje uplynulý rok Miroslav Majoroš, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Slovak Telekom.

Mohlo by vás ešte zaujímať