Reklama

Towercom chce zlepšiť príjem DVB-T signálu v Bratislave a prímestských častiach

Spoločnosť Towercom, ktorá je prevádzkovateľom celoplošných multiplexov (MUX2, VP MUX a MUX4) informovala dnes na svojich webových stránkach, že v najbližších dňoch budú vykonané úpravy na hlavnom anténnom systéme na Kamzíku, vďaka čomu by sa mal zlepšiť príjem DVB-T signálu nielen v Bratislave, ale aj prímestských častiach.
Pokračovanie nižšie:


V týchto dňoch budú vykonávané úpravy hlavného anténového systému a zvýšenie výkonov na vysielačoch druhého aj verejnoprávneho multiplexu DVB-T„, informuje spoločnosť na svojich webových stránkach.

Podľa Towercomu bude v dňoch od 26.11. do 4.12.2012 DVB-T signál z Bratislavy vysielaný z náhradného anténového systému s nezmeneným výkonom ale rozdielnym vyžarovacím diagramom, čo môže spôsobiť dočasnú zmenu príjmových podmienok. Toto krátke obmedzenie však bude mať za následok zlepšenie prijímových podmienok DVB-T signálu aj pre divákov, ktorí nemajú priamy výhľad na Kamzík a nachádzajú sa v husto zastavaných častiach ako aj zlepšenie signálu pre príjem na izbovú anténu.

Vysielacia veža – Kamzík. Foto: SatelitnáTV.sk

Mohlo by vás ešte zaujímať