Reklama

Henrich Krejča je nový šéf spravodajstva TV Markíza

Od 1. októbra 2012 sa stal šéfom spravodajstva TV Markíza Henrich Krejča. Henrich Krejča vyštudoval Ekonomickú univerzitu v Bratislave. V TV Markíza pracoval od roku 1996 ako redaktor domáceho a neskôr zahraničného spravodajstva v Prahe. Už ako redaktor významným spôsobom ovplyvnil úroveň spravodajstva a investigatívnej publicistiky. Vždy bol na pulze diania, patril k najdravejším redaktorom a častokrát poskytoval informácie aj z tých najohrozenejších oblastí. Od roku 2006 bol šéfredaktorom spravodajstva, neskôr publicistiky. Zároveň pripravoval a moderoval reláciu Paľba. Krejča sa venuje aj dokumentárnej tvorbe a cestovaniu. Z jeho potuliek po svete vznikol osemdielny dokumentárny cyklus Slnko a tiene Afriky, za ktorý získal 2. miesto na festivale Camera Slovakia. Za dokument Nežná 1989 – 20 rokov manželstva so slobodou získal prémiu Literárneho fondu.
Pokračovanie nižšie:


Keď som dostal túto ponuku, ani som dlho nerozmýšľal, pretože sa vraciam domov a k práci, ktorú mám rád. Som presvedčený, že mám výborný spravodajský a publicistický tím a veľmi sa na spoluprácu s nimi teším“, vyjadril sa Henrich Krejča. „Je to pre mňa veľká výzva a mojou ambíciou je posilniť pozíciu spravodajstva Markízy na slovenskom televíznom trhu.

Televízne noviny sú dlhodobo najsledovanejšou spravodajskou reláciou na slovenskom televíznom trhu a zároveň poskytuje stabilne najobjektívnejšie spravodajstvo zo slovenských televízií – vyplýva to z reprezentatívneho prieskumu verejnej mienky agentúry Median SK, s.r.o., zameraného na spravodajstvo v slovenských televíziách.

(TS TV Markíza)

Mohlo by vás ešte zaujímať