Reklama

Po spustení teletextu na PLUSke dostal nový grafický vizuál JOJtext

Ako sme už informovali televízia PLUS spustila oficiálne od 1. 9. 2012 vo svojom vysielaní obľúbenú divácku službu teletext /PLUS/. Po takmer štyroch úspešných rokoch vysielania druhej stanice skupiny JOJ, ktorá sa etablovala na domácom televíznom trhu, si tak aj jej diváci môžu naladiť plnohodnotný teletext, ktorý pre TV JOJ vyrobila a pripravila spoločnosť KID, a.s., prevádzkujúca oba teletexty.
Pokračovanie nižšie:


Grafický vizuál teletextu na PLUSke sa skladá z troch farieb – modrá, biela a bledomodrá. Na rozdiel od konkurenčných teletextov sa obsah nachádza na strane 101, okrem iného tam diváci vždy nájdu aj aktuálne informácie o dennom počasí. Hlavná strana 100 je vyhradená pre inzerujúcich klientov a audiotex. „Našim divákom poskytujeme informácie o aktuálnom vysielaní na obidvoch teletextových stranách, nielen samotnej PLUSky, ale aj TV JOJ“ , uviedol výkonný riaditeľ teletextov TV JOJ a PLUS Ľuboslav Choluj.

Nový vzhľad dostal aj JOJtext. Spôsob zobrazovania hlavného menu na strane 100 prešiel z vertikálnej na horizontálnu polohu. Diváci ocenia prehľadnejšie menu nielen v rubrikách Program, Kaviareň, či Nová práca. „Komunikáciu s redakciou JOJtextu sme začali v polovici mája 2012. Prvé stránky pracujúce na novom vizuáli teletextov JOJtext a PLUS boli vyrobené 14. 5. 2012“, uviedla Katarína Horváthová z oddelenia interaktivity a teletextu TV JOJ. Odvtedy vzniklo 1560 strán, ktoré boli vytvorené, alebo inak upravované pre potreby nového teletextu. Zástupca spol. KID, a.s. Tibor Orlovský uviedol: „Sme veľmi radi, že sa nám podarilo za tak krátky čas pripraviť v spolupráci so zástupcami TV JOJ ďalšie plnohodnotné médium, ktoré bude takisto ako JOJtext prinášať aktuálne informácie zo sveta politiky, športu, i kultúry.

JOJtext si aj počas prázdnin upevnil druhé miesto v celkovom share medzi teletextami. V poslednom augustovom týždni dokonca zaznamenal podiel sledovanosti 21,9%. Absolútny rekord, čo sa týka čítanosti /AVmins/, v tomto roku dosiahol v utorok 4. 9. 2012, kedy si ho diváci JOJky prezerali 27 minút, /teletext RTVS 18,1 min., markízatext 21 min./.

(TV JOJ)

Mohlo by vás ešte zaujímať