Reklama

Eurovision Song Contest 2012 uvidíte exkluzívne na Jednotke

Rozhlas a televízia Slovenska prináša divákom na Slovensku tohtoročnú Veľkú cenu Eurovízie 2012 priamo z hlavného mesta Azerbajdžanu Baku. RTVS bude vysielať priame prenosy z prvého a druhého semifinále (22. a 24. mája) a z finále 57. ročníka tejto medzinárodnej pesničkovej súťaže (26. mája). Priame prenosy sa začnú o 21:00 hod. exkluzívne na Jednotke!

Slovenský zástupca na tohtoročnej súťaži Eurovision Song Contest 2012 Max Jason Mai vystúpi so súťažou skladbou Don´t Close Your Eyes v druhom semifinále 24. mája o 21.00 hod. v priamom prenose na Jednotke. Počas troch minút jeho vystúpenia bude Slovensko v centre pozornosti miliónov divákov na celom svete.
Pokračovanie nižšie:


V histórii Veľkej ceny Eurovízie budeme mať prvýkrát komentátora priamo na mieste činu, takže cítim veľkú zodpovednosť a zároveň beriem svoju účasť na podujatí za vrchol svojej moderátorskej kariéry. Byť súčasťou tohto veľkolepého podujatia bolo odmalička mojim snom,“ hovorí moderátor Rádia Slovensko Roman Bomboš. Zaujímavosťou je, že každá delegácia v Baku má k dispozícii vlastný autobus, limuzínu a hostesky. Slávnostné otvorenie 57. ročníka súťaže Eurovision Song Contest za prítomnosti prezidenta Azerbajdžanu sa uskutoční v sobotu 19. mája 2012.

Eurovízia je výnimočná najmä v tom, že diváci majú možnosť spoznať populárnu hudbu jednotlivých krajín a interpretov, ktorí doma patria k najlepším, ale napriek tomu sa nemajú šancu dostať do vysielania rádií či televízií v iných krajinách, pretože svetový mainstream je niekde celkom inde. Často ide o výborných interpretov, ktorým môže takáto účasť pomôcť presadiť sa. Príkladom je lotyšská skupina Brainstorm, ktorá sa po účasti v súťaži stala najhranejším nebritským interpretom vo Veľkej Británii.

(RTVS)

Mohlo by vás ešte zaujímať