Reklama

Slovenský rozhlas si opäť obhájil pevnú pozíciu na trhu

Počúvanosť rozhlasových programových služieb RTVS za prvý kvartál 2012 dosiahla spolu takmer 32%. Vyplýva to z výsledkov prieskumu počúvanosti MML – TGI, ktorý uskutočnila spoločnosť Median SK. Podľa prieskumu je Rádio Slovensko druhou najpočúvanejšou rozhlasovou stanicou na Slovensku.
Pokračovanie nižšie:


V čase medzi siedmou a deviatou hodinou ráno a deviatou a jedenástou hodinou večer je Rádio Slovensko najpočúvanejším rádiom zo všetkých staníc, čím sa v týchto časoch stáva lídrom na trhu. V trenčianskom a banskobystrickom regióne je najpočúvanejšou rozhlasovou stanicou opäť Rádio Slovensko, ktoré počúva najviac hlavných živiteľov domácností (vyše 530 tisíc).

Z výsledkov prieskumu počúvanosti MML – TGI je zrejmé, že rozhlasové programové služby RTVS počúvajú poslucháči denne niekoľko hodín a neprelaďujú na iné stanice. Napríklad Rádio Slovensko počúvajú jeho poslucháči denne priemerne 172 minút, Rádio Regina dokonca 185 minút a Rádio Devín až 232 minút. V prípade Rádia_FM je to 142 minút a Rádia Patria 128 minút.
Rádio Slovensko a Rádio Regina počúvajú poslucháči dlhšie ako Rádio Expres, Fun Rádio či Jemné melódie.

Za posledný kvartál minulého roka dosiahla počúvanosť programových služieb Slovenského rozhlasu rekordných 33%. Rádio Slovensko malo v tomto období 21-percentný podiel na trhu, čím sa vyrovnalo Rádiu Expres. Slovenský rozhlas si dlhodobo kontinuálne udržiava významné postavenie na slovenskom rozhlasovom trhu.

(RTVS)

Mohlo by vás ešte zaujímať