Reklama

Majstrovstvá sveta WTCC tento víkend na Dvojke

Rozhlas a televízia Slovenska odvysiela cez víkend historicky prvý priamy prenos z Majstrovstiev sveta cestovných automobilov (WTCC) na pretekárskom okruhu Slovakia Ring v Orechovej Potôni. Podujatie, ktoré pritiahne pozornosť celého motoristického sveta, prináša Dvojka v priamom prenose v nedeľu 29. apríla od 14. hodiny.
Pokračovanie nižšie:


RTVS naposledy pripravila pre fanúšikov motoristického športu jedinečný zážitok v nedeľu popoludní, keď vysielala na Jednotke priamy prenos Formuly 1 Veľkej ceny Bahrajnu. F1 už tradične zaznamenala vysoký divácky záujem, keď v nedeľu 22. apríla 2012 dosiahla na Jednotke nadpriemerný podiel na trhu takmer 12%.

Slovakia Ring ako súčasť prestížneho seriálu WTCC
Okruh Slovakia Ring privíta medzinárodné WTCC počas víkendu 28. a 29. apríla 2012. So štyrmi vzrušujúcimi prevýšeniami sa popasujú osobnosti motorizmu, medzi nimi aj bývalí jazdci F1 a pretekárske hviezdy, ktoré priťahujú pozornosť svetových médií a pol miliardy divákov na celom svete. Táto motoristická show vás čaká na okruhu Slovakia Ring v Orechovej Potôni len 36 kilometrov od Bratislavy, ktorý patrí k najdlhším cestným okruhom v Európe (5 922 m) a teší sa záujmu motoristov a profesionálnych jazdcov nielen z Európy, ale aj ďalších krajín sveta.

WTCC alebo Majstrovstvá sveta cestovných automobilov patria do rodiny podujatí celosvetového významu organizovaných Medzinárodnou automobilovou federáciou (FIA) spolu s Formulou 1, Svetovým šampionátom rally (WRC), GT1 (Grand Touring) a WEC (World Endurance Championship). Seriál WTCC v tomto roku odštartoval 10. marca v talianskej Monze a jazdci sa postupne predstavia nielen na európskych tratiach, ale aj v Brazílii, USA, Japonsku, Číne a sezónu zakončí ázijské Macao. Oproti minulej sezóne pribudnú na štartovom rošte nové autá. Súťažné stroje sú podobné sériovým autám, ale so správnym pretekárskym vybavením. Diváci sa tak môžu tešiť na veľmi vyrovnané výkony a súboje.

(RTVS)

Mohlo by vás ešte zaujímať