Reklama

BBC pripravuje 24 HD kanálov počas letných olympijských hier 2012

Niekoľko miliónov britských domácností bude môcť sledovať letné olympijské hry 2012 v Londýne na 24 úplne nových HD programoch, ktoré pripravuje verejnoprávna televízia BBC počas LOH 2012. Vysielanie by malo byť dostupné nekódovane aj prostredníctvom satelitu ASTRA 1N (28,2°E). Tu treba však pripomenúť, že programy budú vysielať prostredníctvom družice ASTRA 1N z tzv. britského zväzku, ktorý je na západnom Slovensku možné prijímať celodenne s parabolou s rozmermi 150 cm. Viď. náš test: Praktické skúsenosti s prijímom družice ASTRA 1N na Slovensku
Pokračovanie nižšie:


Britský športový fanúšikovia tak budú mať prístup ku všetkým športovým kategóriám od cyklistiky až po wrestling na 24 HD a SD kanáloch. Celkovo teda BBC pripravuje 48 úplne nových kanálov, ktoré odvysielajú počas letných OH 2012 viac ako 2500 hodín priamych prenosov.

Všetkých 48 nových kanálov by sa malo objaviť na satelite od 24. júla 2012. Kanály budú vysielať FTA a budú k ním mať prístup všetky domácnosti ktoré prijímajú signál platformy Sky či Freesat.

Priame prenosy z olympijských hier prinesú taktiež kanály BBC One, BBC One HD, BBC HD, BBC Two, BBC Three či BBC News Channel.

(satkurier.pl, BBC)

Mohlo by vás ešte zaujímať