Reklama

Viac ako 5200 kanálov na satelitoch SES

Luxemburský satelitný operátor SES potvrdil svoju pozíciu lídra na satelitnom orbite v počte vysielaných televíznych programov prostredníctvom svojich družíc ako v SD tak aj v HD rozlíšení. Na konci roku 2011 vysielalo prostredníctvom družíc spoločnosti SES viac ako 5200 televíznych kanálov (z toho bolo 1200 už v HD kvalite) a takmer 1000 rádio staníc. V druhom polroku 2011 pribudlo viac ako 100 nových HD kanálov.
Pokračovanie nižšie:


Väčšina kanálov, ktoré vysielajú na satelitoch SES sú zo Severnej Ameriky a Európy. SES aktuálne poskytuje svoje služby pre 44 digitálnych platforiem, čo je svetový rekord. Medzi satelitné platformy, ktoré využívajú satelit od spoločnosti SES patria aj naše platformy Skylink a CS LINK, ktoré vysielajú prostredníctvom satelitu ASTRA 3B (23,5°E).

Ferdinand Kayser, obchodný riaditeľ spoločnosti SES, povedal: „Sú to skutočne bezkonkurenčné čísla a demonštrujú výhody satelitu pre distribúciu obsahu vo vysokej kvalite veľkému publiku. Vzhľadom na náš investičný program do satelitnej flotily, vidíme stály rast najmä v regiónoch Latinskej Ameriky, Ázie a Tichomoria a tiež v Afrike. Zaznamenávame tiež výrazný rast prenosu HD programov na globálnej úrovni a veríme, že práve táto oblasť bude poháňať našu spoločnosť vpred.“

(satkurier.pl)

Mohlo by vás ešte zaujímať