Reklama

Vysielanie RTVS v súvislosti s poslednou rozlúčkou s Václavom Havlom

Rozhlas a televízia Slovenska pri príležitosti poslednej rozlúčky s Václavom Havlom v deň štátneho smútku 23. decembra pripravila mimoriadne vysielanie.

Jednotka STV odvysiela v piatok o 10:20 dokumentárny film Občan Václav Havel cestuje na dovolenku, potom (v závislosti od začiatku pohrebu) priamy prenos z poslednej rozlúčky s Václavom Havlom z pražskej Katedrály svätého Víta. Slovenská televízia odvysiela v piatok popoludní aj reláciu Anjeli strážni Václava Havla, ktorú reprízuje na Dvojke o 23-tej hodine. Dvojka venuje spomienke Václava Havla celý štvrtkový tematický Večer pod lampou vrátane dokumentárnych spomienok v prvej časti od 20-tej hodiny a diskusnej druhej časti od 22-hej hodiny.
Pokračovanie nižšie:


Slovenský rozhlas pripravuje na piatok 23. decembra aktuálne spravodajské vstupy z Prahy, v prúdovom vysielaní Rádia Slovensko publicistické príspevky o Václavovi Havlovi a jeho dramatickej tvorbe, spomienky z rozhlasového archívu a rozhovory s osobnosťami spoločenského života. Moderátor Michal Tvarožek pripravuje spomienku na Václava Havla s jeho bývalým hovorcom Ladislavom Špačkom. Rozhlasové hry Václava Havla odvysielajú Rádio Slovensko (Vernisáž o 18:50) a Rádio Devín (Protest o 15:00). Upravenú hudobnú dramaturgiu bude mať nielen Rádio Slovensko, ale aj Rádio Regina, ktoré o 21:00 odvysiela reprízu relácie Milana Markoviča Pod pyramídou extra z roku 1990, keď bol hosťom programu Václav Havel už ako prezident ČSFR.

Spomienke na Václava Havla sa vo vysielaní Slovenského rozhlasu bude venovať aj Rádio Patria, ktoré na piatok pripravuje zostrih takých hlasov z prejavov a rozhovorov s Václavom Havlom, ktoré vznikli v tom čase pre Patriu. O literárnom diele Václava Havla bude hovoriť nositeľ Kossuthovej ceny básnik Árpád Tőzsér.

(RTVS)

Mohlo by vás ešte zaujímať