Reklama

Francúzska KTO opúšťa 19,2E

Od 1. januára 2012 ukončí francúzsky náboženský kanál KTO – Télévision Catholique svoje vysielanie prostredníctvom orbitálnej pozície ASTRA (19,2°E).

Prevádzkovateľ televízie KTO, ktorému konči zmluva so satelitným operátorom SES sa ďalej rozhodol, že túto zmluvu nepredĺži na ďalšie obdobie. Nekódované vysielanie francúzskej katolíckej televízie bude tak dostupné už len na satelite ATLANTIC BIRD 3 (5°W).
Pokračovanie nižšie:


Satelit ASTRA (19,2°E) pokrýva rovnaké územie ako ATLANTIC BIRD 3 (5°W), paralelná distribúcia signálu na dvoch satelitoch je preto pre prevádzkovateľa televízie dosť finančne náročná a preto aj z toho dôvodu sa rozhodol ukončiť svoje vysielanie na satelite ASTRA (19,2°E). Ušetrené finančné prostriedky môže televízia investovať do výroby náboženských programov. Okrem ukončenia distribúcie signálu na satelite ASTRA (19,2°E) plánuje KTO prejsť aj na HD vysielanie.

KTO vysielala aj na orbitálnej pozícii HOT BIRD (13°E), ktorú opustila 1. júla 2008 po skončení francúzskej platformy TPS, ktorá sa zlúčila s Canalsat a prešla na 19,2°E.

Technické parametre pre príjem KTO:
Družica: ATLANTIC BIRD 3 (5°W)
Frekvencia: 11 096 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 7/8
SR: 29950
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Kódovanie: nie
ID: KTO
Provider: Eutelsat

(satkurier.pl)

Mohlo by vás ešte zaujímať