Reklama

Euro 2012 bude nakoniec v Českej televízii

Po dvojročnom zložitom vyjednávaní sa podarilo Českej televízii nakoniec získať práva na vysielanie Majstrovstiev Európy vo futbale z Poľska a Ukrajiny. Diváci v Českej republike tak budú môcť sledovať prostredníctvom športového kanála ČT4 ako sa bude dariť českej reprezentácii a nielen jej.
Pokračovanie nižšie:


Ešte pred niekoľkými dňami vyzerala situácia beznádejne. Na pôvodne požadovanú cenu vysielacích práv nebola ochotná pristúpiť žiadna z českých televízii. Komplikované jednania nakoniec priniesla úspech.
Najviac ma teší, že urobíme radosť českým priaznivcom futbalu, ktorí nám po celú dobu vyjednávania dávali najavo, že si želajú Euro vidieť práve v Českej televízii. Môžem im sľúbiť, že ČT4 pripraví ako vždy ten najlepší športový servis,“ hovorí generálny riaditeľ Českej televízie Petr Dvořák. To, že vyjednávanie nebolo vôbec jednoduché, potvrdzuje aj výkonný riaditeľ ČT4 Jiří Ponikelský. „Vyjednávania bola miestami veľmi tvrdá, ale na druhu stranu prebiehala korektne. Cenu se nakoniec podarilo stlačiť k maximálnej hranici, ktorú sme boli schopný akceptovať. Myslím, že sme športovým priaznivcom dali krásny predvianočný darček,“ radoval sa po podpise zmluvy Jiří Ponikelský.

Celkom bude Česká televízia vysielať 31 zápasov z ôsmich poľských a ukrajinských miest. Z toho 27 zápasov bude ČT4 vysielať v priamom prenose. Divákov iste poteší aj skutočnosť, že vysielacie práva sa vzťahujú aj na internetové vysielanie vrátane záznamov jednotlivých stretnutí, ktoré bude možné sledovať v iVysílání Českej televízie.

Majstrovstvá Európy vo futbale 2012 začnú 8. júna na štadióne vo Varšave. Pohár majstrov Európy neskôr zdvihnú víťazi nad hlavu 1. júla v Kyjeve.

Mohlo by vás ešte zaujímať