Reklama

Skylink nepripravuje párovanie kariet s prijímačmi

Satelitná platforma Skylink nemá vôbec v najbližšej dobe žiadny plán ohľadom párovania kariet.

Pre portál SatelitnaTV.sk to povedal výkonný riaditeľ spoločnosti TradeTec Jaromír Glisník. „Žiadny plán v Skylinku na párovanie aktuálne nepripravujeme.

Pokračovanie nižšie:

Ako nám ďalej vysvetľuje Jaromír Glisník: „Český importér satelitnej techniky Antenex nechal omylom vyrobiť u Topfieldu sériu prijímačov, ktoré majú predpálenú párovaciu poistku.Takýto prijímač môže byť funkčný iba spárovanou kartou. Antenex nás žiadal o pomoc s riešením tohto problému, aby mohol predávať spárované komplety prijímač+karta. Sľúbili sme, že pomôžeme a že im dodáme pre tento účel špeciálnu edíciu kariet bez proma platených balíčkov (aby sme ich odlíšili). Aktuálne pracujeme na príprave systémových procesov. Nejedná sa o iniciatívu Skylinku, na párovaní nemáme žiadny záujem a prijímače spárovane s kartou nebudeme priamo predávať.

Párovanie prijímačov s dekódovacími kartami nie je ničím výnimočným. Pre príklad nemusíme chodiť ďaleko, keďže párovanie využíva aj u nás pôsobiaca satelitná platforma DigiTV. Nevýhodou párovania kariet je, že nie je možné používať dekódovaciu kartu s iný satelitným prijímačom ako s tým, s ktorým je spárovaná. Pre satelitné platformy predstavuje párovanie kariet vyššiu bezpečnosť proti pirátskemu prijímu. Vo svete využívajú párovanie kariet aj také známe platformy ako Cyfrowy polsat, TNK HD, n, HD+ a ďalšie.

Mohlo by vás ešte zaujímať