Reklama

Nová grafika Discovery Channel (doplnené o ukážky)

Discovery Networks CEEMEA, divízia poprednej svetovej mediálnej spoločnosti Discovery Communications pre strednú a východnú Európu, Blízky východ a Afriku, dnes oznámila, že v 105 zemiach regiónu zmení vzhľad vysielania kanálu Discovery Channel. Nová grafika bude spustená 29. augusta 2011.

Zmena je výsledkom niekoľkomesačnej analýzy programového portfólia, ktorá prebieha pod vedením Paula Wellinga, senior viceprezidenta a riaditeľa vysielacích kanálov Discovery Networks CEEMEA. Moderný vzhľad sa v celom regióne predstaví pod novou značkou Life Unlimited.
Pokračovanie nižšie:


„Touto zmenou spoločnosť Discovery dokazuje, že sa snaží poskytovať divákom programy, které zodpovedajú ich životnému štýlu. Nový vzhľad preto odráža modernú dobu a bude ju symbolizovať aj unikátna, zábavná a inšpirujúca ponuka programov,“ vysvetlil Paul Welling.

Life Unlimited, teda Život bez hraníc, je novým sloganom a zameraním Discovery a oslavuje osobnosti, ktoré nám otvárajú nepoznané svety. Nový štýl prezentácie bude dynamický a suverénny a bude lepšie zodpovedať požadavkam svojej základnej cieľovej skupiny, ktorou sú muži vo veku 25–39 rokov, a vyvážená ponuka zábavy a poučení osloví tiež širšiu skupinu divákov starších 15 rokov.

Novú koncepciu vysielania navrhol kreatívny riaditeľ Discovery Networks CEEMEA, Stephen Royle. Využil akčné prvky, rýchlu grafiku, ikony na obrazovke a nový vzhľad celého menu, podobných ponukám na iPodu alebo iPhonu.

„Chcel som vytvoriť niečo energické, originálne a odvážne, čo by odrážalo našu novú stratégiu,“ vysvetľuje Stephen Royle. „Discovery Channel vždy ponúkal poučenie a uspokojoval zvedavosť, teraz ale chce byť aj miestom zábavy, oddychu a vzrušenia. A s touto novou grafikou sa nám to podarilo dosiahnuť.“

Novú grafiku budú sprevádzať aj nové programy. V programe Zvedavosť (Curiosity) sa ponoríme do sveta otázok, ktoré budú klásť známe osobnosti, napr. Eli Roth, držiteľ Oscara Morgan Freeman či Maggie Gyllenhaalová.

Ďalšou špeciálnou radou bude Obnovenie: Prestavba Ground Zero (The Rising: Rebuilding Ground Zero) v produkcii Stevena Spielberga – program dokumentujúci tri roky historické rekonštrukcie najvýznamnejšieho miesta New Yorku.

Nová grafika vysieľania sa 29. augusta objaví najprv v Poľsku a Maďarsku, od 1. septembra v Českej a Slovenskej republike, Rumunsku a balkánskych krajinách, od 5. septembra v Južnej Afrike, na Blízkom východe a v Turecku a od 7. septembra v Rusku a na Ukrajine.

Doplnené o ukážky:

Nové grafické zmeny upútaviek na programy.

Jednotlivé programy dostanú nové ikony.

(PRAM)

Mohlo by vás ešte zaujímať