Reklama

Slovak Telekom dostal od Európskej komisie pokutu 38,83 milióna eur

Európska komisia (EK) po hĺbkovom vyšetrovaní uložila pokutu spoločnosti Slovak Telekom vo výške 38,838 milióna eur za zneužívanie dominantného postavenia na trhu počas vyše piatich rokov, ktorého cieľom bolo vytlačiť z trhu so širokopásmovými službami na Slovensku jej konkurentov, v rozpore s antitrustovými pravidlami EÚ. Informovala dnes o tom EK.
Pokračovanie nižšie:


Komisia dospela najmä k záveru, že Slovak Telekom svojim konkurentom odmietol poskytnúť uvoľnený prístup k účastníckemu vedeniu a uplatňoval aj politiku stláčania marže. Deutsche Telekom ako materská spoločnosť s rozhodným vplyvom je za konanie svojej dcérskej spoločnosti zodpovedný tiež a z tohto dôvodu je za pokutu uloženú Slovak Telekomu zodpovedný spoločne a nerozdielne. Deutsche Telekom dostal aj dodatočnú pokutu vo výške takmer 31 milióna eur s cieľom zabezpečiť dostatočne odrádzajúci účinok a sankcionovať opakované zneužívanie dominantného postavenia (opakované porušenie predpisov) vzhľadom na to, že pokuta za stláčanie marže na trhoch so širokopásmovým pripojením v Nemecku mu bola uložená už v roku 2003.

Konanie spoločnosti Slovak Telekom viedlo k poškodeniu spotrebiteľov a narúšalo hospodársku súťaž na trhu so širokopásmovým pripojením na Slovensku počas vyše piatich rokov. Slovak Telekom nielen odmietol poskytnúť uvoľnený prístup k svojmu účastníckemu vedeniu za spravodlivých podmienok, ale uplatňoval aj politiku stláčania marže, čím znemožnil alternatívnym prevádzkovateľom využívať jeho pôvodnú infraštruktúru pre telefónnu sieť ak nechceli vykazovať stratu. Deutsche Telekom ako materská spoločnosť s rozhodným vplyvom nad svojou dcérskou spoločnosťou je za zneužívanie dominantného postavenia zodpovedný tiež,“ uviedol Podpredseda Komisie Joaquín Almunia zodpovedný za politiku hospodárskej súťaže.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Sak blby Slovaci sa na vianocnych akciach Slovak Teleomu poskladaju na tu pokutu.

  2. To čo je za systém? Nás od.bali a peniaze zhrabne Brusel.

  3. Radšej keby sa starali o posilnenie mobilného internetu, keď sa napojí množstvo ľudí večer alebo cez víkendy tak to všetko padá, aj 30x za deň to vypadne, alebo ide pomaly

Komentáre už nie sú povolené.