Reklama

Skylink pridá Sport 2HD, zákazníkov však čaká ďalšie prelaďovanie

Satelitná platforma Skylink, ktorú prevádzkuje luxemburská spoločnosť M7 Group pridá vo februári 2014 do svojej ponuky športový kanál Sport 2 HD, ktorý nahradí doterajší kanál Sport 2 v SD kvalite (SD/MPEG-4). Okrem toho dôjde aj k zmene parametru FEC až u troch doteraz využívaných frekvencií (12 525 MHz, 11 797 MHz a 11 914 MHz) a k presunu niekoľkých programov. Bližšie informácie poskytne platforma začiatkom januára.

K zmenám by malo dôjsť v dvoch krokoch. Prvý krok je naplánovaný na noc z 3. na 4. februára 2014, druhý krok na noc z 24. na 25. februára 2014.
Pokračovanie nižšie:

Na frekvenciách 12 525 MHz, 11 797 MHz a 11 914 MHz dôjde k zmene parametru FEC z 3/4 na 5/6. Túto zmenu by mala väčšina satelitných prijímačov zvládnuť automaticky, ak by k tomu nedošlo, je potrebné zmeniť uvedený parameter manuálne v nastaveniach satelitného prijímača a vyhľadať programy z daných transpondérov nanovo.

Od marca nebude platforma Skylink využívať frekvenciu 11 876 MHz. Z toho dôvodu dôjde k presunu niekoľkých programov na nové frekvencie a niektoré programy prejdú z formátu MPEG-2 do MPEG-4 (Sport 1, Fishing & Hunting, Crime & Investigation, Sport 5, HBO 2 a Cinemax). Pre ich príjem tak bude potrebný satelitný HD prijímač.

Novinkou v ponuke bude športový kanál Sport 2 HD, ktorý nahradí doterajšiu SD verziu kanálu.

Filmový kanál HBO v SD kvalite, ako už bolo avizované, Skylink odpojí. Zákazníkom tak bude dostupná už len HD verzia.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

  1. No, ďalšia „dobrá“ správa od Skylinku.
    Zas‘ aby sa prelaďovalo a mazalo v pamäti tv-prijímača.
    Toľko šetria, že pomaly im bude stačiť len jeden transpondér, ale čo na to „povie“ kvalita signálu, keď stále len znižujú ‚bitrate‘!
    Ale hlavne chcú opakovane zvyšovať poplatky.

Komentáre už nie sú povolené.