Reklama

Dnes sa prelaďuje vysielač Poprad – Kráľova hoľa a TVP Nálepkovo

V utorok 10. septembra je naplánované prelaďovanie vysielača Poprad – Kráľova hoľa a televízneho prevádzača (TVP) Nálepkovo.
Pokračovanie nižšie:

Diváci, ktorí prijímajú signál z vysielača Poprad – Kráľova hoľa, si budú musieť preladiť prvý multiplex zo súčasného 57. na nový 47. kanál (682 MHz), druhý multiplex z 27. na 21. kanál (474 MHz) a tretí multiplex z 54. na 42. kanál (642 MHz) Štvrtý multiplex zostane ponechaný na 22. kanáli (482 MHz), ten tak prelaďovať nebude nutné.

V prípade TVP Nálepkovo preladí Towercom druhý multiplex z 59. na 37. kanál (602 MHz). Iné multiplexy tento prevádzač nešíri.

Okrem zmeny vysielacieho kanálu bude tiež preklopený prvý multiplex zo staršej normy DVB-T na novšiu DVB-T2. Vďaka tomu získajú diváci navyše k doterajším programom rozhlasové stanice RTVS a TV Lux bude už v HD kvalite (HD/MPEG.-4). Ak sa teda stane, že programy z prvého multiplexu po preladení zariadenie nenaladí, je potrebné si overiť, či podporuje štandard DVB-T2.

Upozorňujeme, že počas prelaďovania budú dočasne všetky vysielače vypnuté. K ich opätovnému zapnutiu dôjde najneskôr o 12:00. Prelaďovať preto odporúčame až po tejto hodine.


Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

Komentáre už nie sú povolené.