Reklama

RVR odňala licencie športovým kanálom Slovak Sport.TV

Prevádzkovateľ slovenských športových kanálov Slovak Sport.TV prišiel o vysielacie licencie na televízne vysielanie. Rozhodla o tom Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) na svojom poslednom zasadaní 30. augusta. „Na dnešnom zasadnutí Rada pre vysielanie a retransmisiu odňala licencie spoločnosti Slovak Sport, s.r.o. podľa § 31 ods. 3 písm. b) ZDV z dôvodu, že na majetok spoločnosti bol vyhlásený konkurz,“ uvádza mediálny regulátor.
Pokračovanie nižšie:


Slovak Sport prevádzkoval celkovo tri televízny kanály. Slovak Sport.TV 1 prinášal priame prenosy a záznamy z domácich športov. Kanál bol šírený aj v rámci štvrtého celoplošného DVB-T multiplexu, jeho vysielanie však bolo kódované systémom Irdeto.

Slovak Sport.TV 2 spustil svoje vysielanie 1. augusta 2013. Vo vysielaní prinášal okrem iného aj priame prenosy futbalových zápasov z populárnej Premiere League. Na Slovensku vlastnil na tento program exkluzivitu Slovak Telekom, preto ho nemohli pre slovenských zákazníkov pridať do svojej ponuky iné platformy ako tie ktoré vlastnil operátor (Magio TV, Magio SAT či DIGI TV). Po ukončení spolupráce s Telekomom sa program neskôr objavil aj v DVB-T.

Prvý a druhý program Slovak Sport.TV ukončil vysielanie 30. novembra 2015 o 23:59. Na ich programových pozíciách vysielajú teraz kanály Arena Sport.

Slovak Sport.TV 3 odštartoval vysielanie v septembri 2013, vo vysielaní prinášal prevažne domáce športové udalosti. Sledovať ho mohli diváci bezplatne prostredníctvom DVB-T v rámci prvého celoplošného multiplexu, ako aj zákazníci satelitných platforiem DIGI TV, Magio Sat či u ďalších káblových a IPTV operátorov. Vysielanie ukončil 15. januára 2015.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

  1. Na Slovensku je to tak,keď už mali odňať lilencie,tak aj Arena sport,lebo Arena a Slovak sport,majiteľ je stále ten istý,akurát urobil dlhy zo Slovak sportom a teraz ďalej podniká z Arenov sport bez dlhov a tvári sa že sa nič nestalo.

Komentáre už nie sú povolené.