Reklama

Vlastník TV Markíza predáva televízie v Slovinsku a Chorvátsku

Spoločnosť Central European Media Enterprises (CME), ktorá vlastní aj slovenskú televíziu Markíza, dnes oznámila, že sa rozhodla predať televízie v Chorvátsku (Nova TV, Doma, Nova World, MiniTV) a Slovinsku (POP TV, Kanal A, Brio, Oto a Kino). Novým vlastníkom sa má stať Slovenia Broadband, dcérska spoločnosť United Group. Predaj ešte musia schváliť regulačné úrady, CME však predpokladá, že sa celá transakcia dokončí najneskôr do konca tohto kalendárneho roka.
Pokračovanie nižšie:


CME získa z predaja svojich televízií v Chorvástku a v Slovinsku 230 miliónov eur, ktoré použije na splácanie dlhu.

Mediálna spoločnosť CME aj napriek tomu predaju bude ešte stále vlastniť televízie v štyroch európskych krajinách – v Bulharsku (bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady a Ring.bg), Rumunsku ((PRO TV, PRO TV International, Acasa, Acasa Gold, PRO Cinema, Sport.ro, MTV Romania, PRO TV Chisinau a Acasa in Moldova), na Slovensku (TV Markíza, Markíza International, Doma, Dajto) a v Českej republike (Nova, Nova 2, Nova Cinema, Nova Sport 1, Nova Sport 2, Nova International, Nova Action a Nova Gold).

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Mohol by predať aj tu na Slovensku,lebo Markíza je o ničom,ako sú v nej Američania !!!

    1. Do TV Angelika by sa mohol vrátiť Vašík namiesto toho 120 kg baleťáka z Kessel Buntes, aspoň by z nej urobil konečne sledovateľnú TV ako bola v začiatkoch.

  2. Za Ruska bola Markíza vynikajúca televízia. Síce aj za to, že prišla na vyhladovaný mediálny trh, ale aj tak. Mika jej rozhodne neublížil, ale po jeho odchode, škoda hovoriť. Padá dole ako kameň zo skaly.

  3. Kdybi tak aj Čechav mela
    Problem Nova jak na Slovensku
    Markíza to bilo v Čechav kra valu
    Še ma Nova pro blem jase na
    Novu vubec nedivam same reklami
    Sečatku jsem se dival uš se vubec
    Nedivam na Novu

  4. Žeby uvedený predaj a splácanie dlhov malo nejaký súvis s vyplácaním zmeniek v hodnote 70 miliónov eur pre p. Kočnera…

Komentáre už nie sú povolené.