Reklama

Prima PLUS už aj v DVB-T, dostupná je v HD kvalite

Ponuka televíznych programov prijímateľných cez anténu sa na Slovensku dnes rozšírila o nový český televízny kanál Prima PLUS, ktorý vysiela v prvom celoplošnom DVB-T multiplexe vo vysokom rozlíšení (HD/MPEG-4). Ide tak už o piaty televízny kanál v HD kvalite, ktorý je šírený cez celoplošné terestriálne vysielače Towercomu. Od začiatku je však Prima PLUS súčasťou terestriálnej platformy Plustelka a preto je vysielanie kódované systémami Irdeto (CAID: 0668 a 069A). Pre sledovanie nového českého programu je tak potrebné vlastniť prijímacie zariadenie Plustelky (bezkartový CAM modul, DVB-T2 box alebo samostatnú kartu) a mať zaplatený poplatok za balíček Plustelka Štandard.
Pokračovanie nižšie:


Prima PLUS odštartovala svoje vysielanie dnes (23.1.2017) o 13:10. Pre divákov ponúkne v českom jazyku hlavne vlastnú tvorbu televízie Prima. Vo vysielaní sa tak objavia známe seriály, spravodajstvo či zábavné programy, ktoré už diváci poznajú práve z kanálov TV Prima. Prevádzkovateľom Prima PLUS je česká spoločnosť FTV Prima, ktorá už v susednej Českej republike stojí za kanálmi Prima, Prima +1, Prima Cool, Prima Love, Prima MAX, Prima ZOOM a Prima Comedy Central. Nový televízny kanál však nebude u nás zastupovať FTV Prima, ale prevádzkovateľ TV JOJ.

V prvom roku sa na kanáli Prima PLUS zameriavame na osvedčené seriálové formáty a zábavné show. Pripravených máme tiež niekoľko zaujímavých noviniek, pri ktorých nadväzujeme na naše nedeľné detektívne pásmo, prípadne predstavíme úplne nové prostredie. V prípade úspechu kanálu Prima PLUS, plánujeme v budúcnosti rozšíriť program aj o akvizičné formáty,“ hovorí Marek Singer, generálny riaditeľ FTV Prima.

TIP: Pozrite sa, čo ponúkne divákom Prima PLUS v prvé dni vysielania

Po rozšírení ponuky Plustelky cez anténu tak môžu predplatitelia tejto platformy prijímať tri neplatené televízne programy ČT1, ČT2, Senzi, ako aj ďalších pätnásť platených (voliteľných) programov Sport2, Eurosport 1, Eurosport 2, JOJ HD, JOJ Cinema HD, Prima PLUS HD, Film+, Viasat Explorer, Viasat History, Viasat Nature, Nickelodeon, RiK, VH1, Spice a EroXXX za 5,99 eur mesačne a to bez akýchkoľvek záväzkov. Všetky programy z ponuky Plustelky (aj neplatené) vysielajú v kompresnom formáte MPEG-4 (H.264) a sú kódované systémom Irdeto. Senzi a Prima PLUS HD sú šírené v prvom a ostatné vo štvrtom terestriálnom multiplexe, ktorý už využíva novú normu DVB-T2. Predplatitelia môžu samozrejme sledovať aj ďalšie voľne šírené programy, ktoré vysielajú z ďalších celoplošných a lokálnych vysielačov v závislosti od lokality.

Prima PLUS HD nahradila v 1. multiplexe dočasný Infokánal. Ide o bývalú pozíciu po programe Dajto, ktorý už v DVB-T nie je dostupný od nového roku. V čase písania správy šíril Towercom program s rozlíšením 1280 x 720. K dispozícii sú dve audio stopy – jedna v kompresnom formáte MPEG-1 a druhá v AC3. Dátový tok programu dosahoval 4,59 Mbps.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Prečo iba 1280×720???

    Však Jednotka HD, Dvojka HD, JOJ HD a JOJ Cinema HD vysielajú v DVB-T plné FullHD, t.j. 1920×1080 …

    Zasa len odrbávať ľudí, ktorí sa do toho nevyznajú….

    1. „Zasa len odrbávať ľudí, ktorí sa do toho nevyznajú“ …. čo takto sa zamyslieť, čo je progressive a čo interlaced

  2. Ja mám obrázok ako vyšitý. Teda, keď umyjem okno.

  3. Prečo neni ČT1a ČT2 v HD a v 1muxe. Ked je pokrytie 1muxu lepšie ako 4muxu už to tam malo davno byt.Č ten novy riaditel ešte tych starych fušerov nepovyhadzoval aby to nabralo obratky.

    1. Máš pravdu tie ČT programy by tam mohli presunúť a mohli by pridat aj ČT 24

    2. A co byste ještě nechtěli? Buďte rádi za ČT1+2 v SD. Za ČT nic neplatíte, na rozdíl od nás v ČR, přitom většina zde ani nemá k dispozici kvalitní DVB-T signál s HD verzemi programů ČT. A vy byste je chtěli pěkně naservírované zadarminko… A nejlépe i ČT sport a ČT D, že?

    3. Radšej by som platil koncesionarske poplatky Českej televizii a mal všetky ČT kanaly ako dva slovenske .
      Česka televizia je daleko daleko kvalitnejšia obsahovo ako rtvs.

    4. Chteli by chom to co vi češi a to všetky 5 programu ČT v HD na dvb-t !

    5. Potom by ich zase dávali preč , keď sa náhodou markíza umúdri alebo prípadne nájdu iné free stanice do mux 1. To radšej im napíš nech vám tam šupnú vykrývač pre mux 4, kde je skoro komplet ponuka Plustelky.

    6. O muxe 1 a 4 im vypisujem aj s kamaratom odkedy vznikla plustelka a maju to v paži. Radšej dali mux 1 na bralovu skalu ako do bojnic. Je lepsie vysielat bralovou skalou po horach ako vysielat z bojnic pre 3 mesta a 16 dedin. Chceli by zarabat na plustelke ale zvyšit jej pokrytie to sa im nechce .Či niečo s tym spravi novy riaditel je otazne?

  4. Kedy bude konečne v DVB-T náhrada za Doma a Dajto ? ? ? Dva voľné kanály v MUX 1 a MUX 2. Za Markízu je akože „náhrada“ Barrandov Family. A Prima Plus nie je náhrada za nič, lebo je kódovaná. Takže prešli už 3 mesiace, kedy bude náhrada za Doma a Dajto, aby zmizli tie 2 infokanály… Či tie 3 infokanály tam budú naveky ? ? ?

Komentáre už nie sú povolené.