Reklama

Skylink: TV Barrandov a Kino Barrandov v SD kvalite sa presúvajú na novú frekvenciu

K českým programom TV Barrandov a Kino Barrandov, ktoré vysielajú už niekoľko dní na satelite Astra 3B (23,5°E) z frekvencii 11 836 MHz (bývalé pozície Doma a Dajto), boli dnes pripojené kódovacie systémy Irdeto a Viaccess platformy Skylink (CAIDy: 0D96, 0624 a 0500). Popri tomu sú od začiatku testov pripojené k staniciam aj kódovacie systémy Plustelky (069A a 0668).
Pokračovanie nižšie:


Okrem toho dnes došlo aj k aktualizácii zoznamu FastScan, kde nastala zmena parametrov práve u týchto dvoch českých programov (pozície 511 a 512). Znamená to, že TV Barrandov a Kino Barrandov ukončia v blízkej dobe šírenie na doterajšej frekvencii 11 895 MHz a ďalej budú vysielať už len z 11 836 MHz. Zmena sa týka samozrejme len SD programov, u HD verzií sa nič nemení.

Oba české programy tak budú môcť zatiaľ naďalej sledovať aj majitelia starších SD prijímačov, no bude potrebné si ich naladiť z nových parametrov. Je nutné spomenúť, že do konca roka 2016 plánuje Skylink prechod všetkých programov na MPEG-4. Užívateľom, ktorí ešte stále váhajú s kúpou nového HD prijímača, tak odporúčame aby si jeho kúpu nenechávali na poslednú chvíľu.

Zo zoznamu FastScan, ktorí využívajú satelitné prijímače Skylink Ready boli dnes už vyradené pozície 525 a 526 na ktorých sa nachádzali SD verzie slovenských programov Doma a Dajto. Tie sú k dispozícii predplatiteľom už iba v HD kvalite.

Nové technické parametre pre príjem TV Barrandov a Kino Barrandov:
Družica: Astra 3B (23,5°E)
Frekvencia: 11 836 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 5/6
SR: 27500
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Kódovanie: áno (Irdeto, Viaccess)
Provider: Towercom

Pri našich testoch už programy boli dostupné na dekódovacích kartách Skylink.

Mohlo by vás ešte zaujímať