Reklama

Rádio Pyramída v T-DAB+ multiplexe z bratislavského Kamzíka, nahradí Rádio Devín

V digitálnom rozhlasovom multiplexe T-DAB+, ktorý je šírený z vysielača Bratislava – Kamzík na kanáli 12C (227,360 MHz) tzv. treťom pásme, dôjde dnes o 12:00 k drobnej zmene. Doterajšie Rádio Devín bude nahradené Rádiom Pyramída.

K zámene staníc dôjde na základe požiadavky verejnoprávneho vysielateľa RTVS. „Dnes 17.2.2016 o 12.00 hod. bude na základe požiadavky RTVS zmenená programová ponuka skúšobného vysielania T-DAB+ v Bratislave. Existujúcu programovú službu Rádio Devín nahradí Rádio Pyramída, ktoré rozširuje ponuku terestriálne šírených rozhlasových staníc,“ uviedol pre náš portál SatelitnáTV.sk Michal Šuran, marketingový manažér spoločnosti Towercom, ktorá multiplex prevádzkuje.
Pokračovanie nižšie:


Rádio Pyramída odštartovalo 1. februára 2016 na pozícii po Rádiu Klasika. Nová rozhlasová stanica vznikla pri príležitosti 90. výročia začiatku vysielania Slovenského rozhlasu a svojim poslucháčom poskytuje to najlepšie z bohatého archívu RTVS. Vysielať bude iba 1 rok a to do 1. januára 2017, kedy sa v rozhlasovom éteri objaví opäť Rádio Klasika.

Po pridaní do digitálneho rozhlasového multiplexu tak môžu Rádio Pyramída prijímať aj poslucháči s rozhlasovým prijímačom DAB+ a to nielen v hlavnom meste. Naladiť si ho môžu tiež ešte aj poslucháči prostredníctvom DVB-T (3. multiplex), družice Astra 3B (23,5°E) na frekvencii 11 836 MHz. K dispozícii je aj internetový stream na adrese http://pyramida.rtvs.sk/, ako aj mobilná aplikácia pre zariadenia s operačným systémom iOS a Android.

Rozhlasové stanice šírené v T-DAB+ multiplexe na kanáli 12C
Pyramída (dátový tok 128 kbps, Stereo, kodek AAC)
Slovensko (dátový tok 136 kbps, Stereo, kodek AAC)
Rádio FM (dátový tok 136 kbps, Stereo, kodek AAC)
Junior (dátový tok 128 kbps, Stereo, kodek AAC)

Mohlo by vás ešte zaujímať