Reklama

Rádio_FM by mohlo spustiť vysielanie zo žilinskej frekvencie 94,5 MHz ešte do konca roka 2015

Verejnoprávna RTVS dnes informovala, že má v pláne spustiť vysielanie Rádia_FM zo žilinskej frekvencie 94,5 MHz v druhej polovici decembra 2015.

Rádio_FM, ktoré sa ako jediné rádio na Slovensku zameriava na slovenskú alternatívnu hudobnú scénu, tak výrazne zlepší svoje pokrytie najmä v Žilinskom a Trenčianskom kraji. Vysielanie by malo byť šírené z vysielača Žilina-Krížava s výkonom 20 kW.
Pokračovanie nižšie:


RTVS vyvíja úsilie, aby verejnoprávnu službu poskytovalo čo najširšiemu počtu svojich poslucháčov a divákov. Pridelenie tzv. Ženevskej frekvencie nás preto mimoriadne teší, “ povedal generálny riaditeľ RTVS Václav Mika. „Rádio_FM  má na slovenskom rozhlasovom trhu výnimočné postavenie. Žiadne iné rádio nepodporuje alternatívnu slovenskú hudobnú tvorbu v takom rozmere ako Rádio_FM. Naším záujmom je napĺňať túto úlohu čo najlepšie,“ dodal riaditeľ rozhlasových programových služieb RTVS Vincent Štofaník.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Rádio FM počúvam prostredníctvom internetu alebo v DVB-T v 3-VP muxe.Takže toto by som neriešil.RTVS by mala venovať energiu na opätovné spustenie STV3,ktoré by mohlo byť detské alebo športové,tak ako v ČT.

  2. divak z PD: presne tak. Dalsie investicie do FM vysielacej infrastruktury okrem toho len potvrdzuju obavy, ze u nas nebude DAB/DAB+ spustene ani o 10 rokov.

  3. to je nenormálny problém opäť spustiť vysielač, keď doteraz (do septembra 2015) z neho vysielalo Rádio Sever… a stou STV 3 by už mali konačne niečo robiť. DAB/DAB+ nebude spustené ani o 100 rokov, kým to u nás spustia prejde sa na iný, efektívnejší formát…

Komentáre už nie sú povolené.