Reklama

ČT začína s technologickou rekonštrukciou televízneho štúdia ČT24

Česká televízia spustí dnes 2. novembra 2015 rozsiahlu technologickú rekonštrukciu jedného z troch kľúčových štúdiových komplexov spravodajstva Českej televízie, z ktorého sa vysiela napríklad ranné Studio 6, večerné Interview ČT24 alebo program Hyde Park.

Nové štúdio, vrátane réžie a technológií, umožní rozšíriť doterajší spravodajský servis a prinesie vyššie obrazové rozlíšenie pre vysielanie v HD kvalite.
Pokračovanie nižšie:

ČT24 musí reagovať na aktuálny vývoj televízneho spravodajstva vo svete a zároveň na potreby divákov. S tým, ako sa postupne zvyšujú nároky na obsah programov, rastú aj nároky na technologické zázemie, pričom to súčasné už nie je schopné pokrývať požiadavky na moderné vysielanie. Plánovaná rekonštrukcia významne rozšíri možnosti dramaturgie programov, podmienky pre prácu s obrazom a grafikou a posilní divácky komfort,“ hovorí šéfredaktor spravodajstva Českej televízie Petr Mrzena a dodáva: „V prvej fáze bude rekonštrukcia štúdia znamenať čiastkové zmeny v programe ČT24, no hlavné zameranie kanála, teda spravodajstvo s akcentom na aktuálne udalosti, bude zachované, a vďaka novým moderátorským tváram aj posilnené. Verím, že návrat do opraveného štúdia tieto obmedzenia divákom neskôr vynahradí.

Od 2. novembra tak vo všedné dni bude na ČT 24 aj po ôsmej hodine večer pokračovať kontinuálne vysielanie, na ktoré sú diváci zvyknutí z popoludňajších hodín, avšak so špeciálnymi hosťami k aktuálnym témam a s rozhovormi, ktoré zachovajú niektoré prvky programu Hyde Park. Ten sa samostatne kvôli technickým a realizačným nárokom odmlčí, obmedzí sa aj podoba ranného Studia 6 a večerného Interview ČT24, zmeny sa dotknú aj večerných správ. Moderátorský tím večerného kontinuálneho spravodajstva sa potom rozšíri o dve nové tváre. Po deviatej hodine večer bude vysielanie ČT24 aj naďalej pokračovať v štandardnej podobe s reláciami Ekonomika ČT24, Horizont ČT24 a Udalosti, komentáre. Kontinuálne spravodajstvo potom potrvá až do polnočných správ, ktoré vysielanie uzavrú.

Z nového modernizovaného štúdia sa má spustiť vysielanie od februára 2016.

Mohlo by vás ešte zaujímať