Reklama

Formula 1 v Nemecku aj naďalej na kanáloch RTL a Sky

Motoristické preteky Formula 1 budú v Nemecku vysielať aj naďalej doterajší dvaja vysielatelia – RTL a Sky Deutschland. Obaja získali vysielacie práva na najbližšie dva ročníky 2016 a 2017 po dohode s Formula One World Championship Limited.
Pokračovanie nižšie:


RTL tak bude prinášať F1 aj naďalej na svojom hlavnom programe, ktorého verzia v štandardnom rozlíšení vysiela nekódovane (FTA) prostredníctvom satelitnej pozície ASTRA 19,2°E. Verzia vo vysokom rozlíšení je kódovaná a dostupná v platených ponukách satelitných, káblových a IPTV operátorov.

Sky Deutschland vysiela prenosy na svojich špeciálnych kanáloch s možnosťou voľby kamery. Divák si tak môže vybrať pohľad z kamery ktorú chce sledovať, prípadne prepínať medzi viacerými.

Na Slovensku a Česku je držiteľom vysielacích práv spoločnosť AMC Networks International Central Europe, ktorá prevádzkuje športové programy Sport1 a Sport2. Oba športové programy ponúkajú divákom okrem pretekov aj všetky kvalifikácie. Navyše k dispozícii sú aj dve audio stopy: slovenská a česká. AMC má exkluzívne práva na vysielanie F1 pre ročníky 2015 až 2017.

Mohlo by vás ešte zaujímať