Reklama

V Poľsku ukončil vysielanie Animal Planet v štandardnom rozlíšení, nahradil ho Discovery Life

U našich severných susedov v Poľsku ukončil dnes 1. februára 2015 vysielanie televízny kanál Animal Planet v štandardnom rozlíšení (SD). Na jeho doterajšej programovej pozícii môžu teraz nájsť diváci úplne nový kanál Discovery Life. Nová stanica je tak dostupná u všetkých operátorov, ktorí ponúkali doteraz Animal Planet v štandardnom rozlíšení.

Animal Planet však z poľského trhu úplne nezmizol, diváci ho môžu sledovať aj naďalej, ale už iba v HD kvalite.
Pokračovanie nižšie:


V programovej ponuke Discovery Life je možné nájsť nielen zábavné či dokumentárne programy, ale aj filmy a seriály. Podľa všetkého bude zmena z Animal Planet prebiehať postupne, aktuálne môžu vidieť diváci na obrazovke striedajúce sa logo Animal Planet s Discovery Life.

Discovery Life je dostupný z družice Eutelsat Hot Bird 13C (13,0°E) aj v ponuke dvoch najväčších satelitných operátorov nc+ a Cyfrowy Polsat. Stanica vysiela z frekvencie 11 488 MHz.

Animal Planet odštartoval na poľskom trhu v roku 1997. V roku 2009 bola spustená verzia vo vysokom rozlíšení, ktorá však mala úplne inú programovú schému ako SD verzia.

Technické parametre pre príjem Discovery Life:
Družica: Eutelsat Hot Bird 13C (13,0°E)
Frekvencia: 11 488 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 5/6
SR: 27500
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Kódovanie: Áno (Nagra MA, Conax, Viaccess)
EPG: Áno



(satkurier.pl)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

  1. Ten Animal Planet bol v Poľsku síce širokouhlý, ale keď som ho naposledy videl, tak som tam videl staré rozkockované veci vysielané v pillarboxe. Celý kanál vyzeral len o vlások lepšie ako stredoeurópsky feed.

Komentáre už nie sú povolené.