Reklama

SES spustila nový Ultra HD kanál pre Veľkú Britániu a Írsko

Satelitný operátor SES spustil na družici ASTRA 2E (28,2°E) nový demo kanál v Ultra HD kvalite pre divákov vo Veľkej Británii a Írsku. Vysielanie je dostupné nekódovane (FTA) z frekvencii 12 441 MHz, demo kanál tak môžu sledovať všetci majitelia televízorov či prijímačov, ktoré majú satelitný tuner a podporujú aj príjem programov v tomto novom štandarde.
Pokračovanie nižšie:


Nový demo Ultra HD kanál od operátora SES na satelite ASTRA 2E (28,2°E) vysiela rovnaký obsah ako na pozícii ASTRA 19,2°E. Program vysiela s využitím špecifikácie DVB-UHD 1 Phase 1 a je enkódovaný v štandarde HEVC Main 10.

Kanál ponúka kombináciu farebných a veľmi detailných scén, ktoré ukazujú ostrosť Ultra HD. V krátkej slučke môžu diváci zhliadnuť zábery okrem iného aj zo sídla SES z Betzdorfu.

Technické parametre pre príjem:
Družica: Astra 2E (28,2°E)
Frekvencia: 12 441 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 3/4
SR: 29500
Norma: DVB-S2
Modulácia: QPSK

Pripomeňme, že demo Ultra HD kanál je dostupný aj na pozícii ASTRA (23,5°E) na ktorom sú vysielané programy verejnoprávnych vysielateľov RTVS a ČT v spolupráci s operátorom SES.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

  1. Skoro ako Towercom. Aj ten expanduje. SSTV nahradí ……?, v DVBT2 začne vysielať …….?, Kamzík predá schránkovej firme z C…., tak ako svoj iný majetok.

Komentáre už nie sú povolené.