Reklama

Detský kanál RiK bude od začiatku vysielania dostupný v ponuke štyroch slovenských operátorov

Prvá televízna stanica pre deti v slovenčine RiK odštartuje svoje vysielanie 1. januára 2015. Piaty kanál v portfóliu JOJ Group bude platený a od začiatku dostupný v ponuke štyroch slovenských operátorov. Kanál bude cielený na deti vo veku 4 – 12 rokov. Informovala dnes o tom JOJ Group.

Ako piata televízia v poradí doplní portfólio staníc JOJ Group presne 1. januára 2015, kedy začne RiK vysielať svoj program v HD kvalite a vo formáte 16:9. Jeho ťažiskovými formátmi budú programy európskej produkcie, ktoré sú zábavné, poučné a bez prvoplánového násilia.
Pokračovanie nižšie:


Nová detská stanica JOJ Group bude distribuovaná ako platený kanál, zaradený do spoplatnených balíkov v ponuke operátorov Skylink, Slovanet, Orange a Antik. Hneď od začiatku vysielania tak bude mať penetráciu na cca 40 % územia Slovenska. K dátumu štartu jej vysielania bude spustený aj web Rik.sk, kde sa diváci dozvedia všetky informácie o novej stanici a jej programe.

JOJ Group uplynulý týždeň spustila skúšobné vysielanie RiKa na Skylinku v SD kvalite. V hodinovej slučke maskot stanice – havran RiK prezrádza programovú štruktúru vysielania a ukazuje príklady formátov, ktoré budú súčasťou jeho programu.

RiK ponúkne najmladším divákom celodenný program, ktorý je rozdelený do špecifických blokov podľa veku: pred poludním to budú formáty určené pre deti predškolského veku a popoludní zase program pre deti mladšieho školského veku. V prime time si RiKa pozrie celá rodina.

Diváci sa tak môžu už teraz tešiť na tituly, akými sú napríklad Novodobí Robinsoni, Legenda o Williamovi Tellovi, Fix a Foxi, Marvin, Dobrodružstvo na opustenom ostrove, Hovoriaca kniha kúziel, Tučniak Pecola, Nešikovné zajačiky, Maxík, Neobyčajné príbehy, Nezbedný Ralph, Korytnačí ostrov a mnohé ďalšie.

Deti sa budú s RiKom smiať aj učiť a využijú svoj čas pred obrazovkou zábavnou i náučnou formou. RiK sa chce stať dobrým spoločníkom nielen detí, ale aj ich rodičov, ktorí sa budú môcť spoľahnúť na kvalitné formáty a zodpovednú programovú štruktúru piatej stanice JOJ Group. Ďalším skvelým benefitom RiKa bude muzikálnosť jeho vysielania, a tiež hudobný charakter ostatných aktivít a eventov, v rámci ktorých si slovenské deti budú môcť s RiKom stále spievať.

Slovenský detský kanál RiK vychádza z licencie spoločnosti Your Family Entertainment AG, nemeckého gigantu v oblasti detských programov, ktorý vysiela stanicu Ric pre deti v nemecky hovoriacich krajinách. V spolupráci s týmto silným partnerom JOJ Group ponúkne slovenským divákom v ich rodnej reči svetovo najúspešnejšie akvizície, rozprávky a najkvalitnejšiu detskú hranú i animovanú tvorbu, so zreteľom na edukatívne programové formáty.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Pre tv trh na Slovensku je to udalosť desaťročia ak nie storočia…Ide o PRVÝ detský kanál v slovenčine !!! STV tak dostalo ďalšie K.O. na mediálnom trhu,keď dlhodobo váha so spustením STV3,kde by mohli byť rozprávky aj šport.Športový koláč vypĺňa Slovaksport.

  2. zatial asi nie, DIGI/Telekom teraz riesia ine veci a aj zrejme uz nie je volna kapacita na transponderoch, hoci teoreticky by sa najst dala stale…
    ale takmer naisto to zaradia… ked zaradili Senzi od JOJky tak toto nebude tiez problem 🙂

  3. Trocha odbočím od témy:
    V STV3 by RTVS nemala čo vysielať. Nie je dosť peňazí na zakúpenie zaujímavých priamych prenosov. Ani ČT šport už nie je to, čo býval. Z voľne šírených programov v DVB-T je číslo jedna ORF eins so svojimi priamymi prenosmi zo zimných športov.

  4. Som rada, ze si niekto spomenul na deti.No dufam,ze sa tam objavia aj rozpravky mojho detstva a nie len novodobe bojove a nasilne rozpravky.

Komentáre už nie sú povolené.