Reklama

TV Z opäť vysiela aj cez lokálne DVB-T vysielače, po novom už aj v Žiline

Slovenská Televízia Z (TV Z) obnovila svoje vysielanie po takmer dvoch mesiacoch cez lokálne terestriálne vysielače, ktoré prevádzkuje spoločnosť AVIS po celom Slovensku. Diváci ju tak po dlhšej dobe môžu opäť sledovať už aj cez anténu. Okrem toho od dnes môžu stanicu naladiť už aj obyvatelia Žiliny a okolia, ktorí môžu prijímať lokálny multiplex na 56. kanáli z kóty Žilina – Veľké Hradisko. Pre príjem je potrebné zadať manuálne, alebo automatické vyhľadávanie na set-top-boxe či televízore.
Pokračovanie nižšie:


Aktuálne môžu TV Z naladiť diváci z lokálnych DVB-T vysielačov v týchto mestách o ich blízkom okolí: Košice (41. kanál), Prešov (41. kanál), Tatranská Lomnica (28. kanál), Bratislava (32. kanál), Galanta (29.kanál), Trnava (49. kanál), Nitra (54. kanál), Levice (52. kanál), Žilina (56. kanál) a Nové Zámky (40. kanál).

Televízia Z prináša vo svojom vysielaní prevažne spravodajské a publicistické programy. Stanica sa nachádza okrem DVB-T aj v ponukách u vybraných káblových operátorov po celom Slovensku (napr. Magio TV, SWAN či Antik Telekom).

TV_Z 1

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. neboli dovod prerusenia vysielania udajne rokovania s towercomom o vysielani v celoplosom muxe? zislo by sa vyzistit podrobnosti….

  2. No pravdepodobne výsledok bol taký, že keby sa dali k Towertrollom tak do pol mesiaca (alebo ešte skôr krachnú) pri ich „sociálnych“ cenách za služby – sociálne rany istoty)

  3. na K52 je pri TV Z sem tam drobna pixelizacia……zrejme problem s modulaciou….ostatne programy su ok

  4. Byvam v NR na rovnakej ulici ako je vysielac a na pasivnu antenu mam signal AVISu takmer 100%, kvalitu cca 95%, no posledne tyzdne to dost kockuje a to aj v inych castiach NR; menilo sa nieco na vysielaci alebo je to chyba streamu? Predtym bolo vsetko OK.

  5. Z Levíc K52 to včera nešlo…Neviem, či treba znova naladiť nanovo všetky kanály, alebo to fakt nejde…

  6. Levice musis znova naladit a pojde to.. Nitru prave pozeram a ide v poriadku, dokonca aj v zlatych moravciach a v novych zamkoch potvrdili ze im to ide v poriadku..

  7. Po vcerajsom pridani TVZ mi obraz na vsetkych programoch v muxe seka, predtym ziaden problem nebol (dnes som este neskusal). Mal niekto podobny problem??

  8. Len poznamenám, ze aj po aktualizacii K52 Country No.1 a TV Z sem tam pixelizuju /zrejme buffer nestíha/

  9. Je pravda, že ste spustili Martin? Tak u mňa veľké sklamanie. Práve som skúšal pobehať po streche a sila signálu aj cez 71 %, ale bohužiaľ žiadna kvalita a prečo? No pre kanál 54. Fakt nechápem prečo práve tento kanál, veď na ňom vysiela Kráľova Hoľa a tá sa tu v kopcoch parádne odráža. Pred spustením som chytal na 54. kanáli verejnoprávny mux z Kráľovej holi v kvalite okolo 60% a teraz ste dovŕšili práve to, že nejde ani Kráľová ani Martin. Ostatné muxy šírené z Kráľovej idú normálne. Takže škoda, lebo tešil som sa, že tu pôjde aj niečo iné. Fakt by ma zaujímalo, kto vyberá tie kanáli, lebo všade kde niečo spúšťate niečo rušíte a vlastne prichádzate aj o svoje lepšie pokrytie.

  10. Ahojky,

    bývam v KK, mám príjem dvb-t z vysielačov PP-Hranovnica, Kráľová Hola.
    Anténa, klasické PL sito s predzosilovačom 32-38 db. Pred spustením
    vysielača Tatranská Lomnica, kanál 28, šlo všetko v pohode, super príjem,
    anténa natočená horizontálne smer JZ. Momentálne po 3 dňovom
    laborovaní s anténou, predzosilovač vymenený za iný typ s regulovaným výkonom 20-34 db nastavený, asi na 25 db neviem presne. Výmena z dôvodu intermodulácie väčšiny programov, nepozerateľné. Anténa v tej istej pozícii, otočená proti oblohe, najlepší príjem. Intermodulácia zmizla a s ňou aj regio programy KK tv a TVPP. Neviem čo sa stalo. Príjem z vysielača Tatranská Lomnica kanál 28 super, TV Z, Šlager TV, Noe TV, Country No.1.

Komentáre už nie sú povolené.