Reklama

Platforma freeSAT rozšírila svoju ponuku o filmový kanál FilmBox Extra

Satelitná platforma freeSAT rozšírila dnes svoju ponuku o filmový kanál FilmBox Extra. Nový program je k dispozícii zákazníkom, podľa informácií portálu SatelitnáTV.sk, s predplateným prémiovým balíčkom FilmBox Pak.

Zákazníci s vlastným satelitným prijímačom môžu program naladiť zo satelitu Thor 6 (0,8°W), frekvencii 11 900 MHz. Jedná sa o kapacitu rumunskej spoločnosti RCS&RDS, bývalého vlastníka slovenskej DIGI TV.
Pokračovanie nižšie:


V čase písania tejto správy už boli k programu pripojené kódovacie systémy Cryptoworks, Irdeto a Nagravision, ktoré používa freeSAT a program už bol dostupný aj pre zákazníkov.

FilmBox Extra je filmovým kanálom od spoločnosti SPI International. V blízkej dobe sa však stanica premenuje na FilmBox Premium. Nový kanál chce ponúknuť divákom nielen Hollywoodsku produkciu či medzinárodne úspešné filmy a seriály z USA, ale aj filmy od tvorcov z Veľkej Británie či Austrálie. Vo vysielaní by sa mali taktiež objavovať aj ocenené snímky od nezávislých producentov z Európy a Ázie.

FilmBox Pak ponúka aktuálne freeSAT za štandardnú cenníkovú cenu 5 € mesačne. V balíčku sa nachádzajú tri televízne programy FilmBox Plus, FilmBox Family a FilmBox Extra.

Technické parametre pre príjem:
Družica: Thor 6 (0,8°W)
Frekvencia: 11 900 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 5/6
SR: 28000
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Kódovanie: Áno
Názov: Filmbox Extra
Provider: RCS

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. obraz lepši ako u skylinku 720p neorezaný s vyššim dat. tokom ako ma skylink….

  2. Len malá poznámka, nie v zlom. Keby bol obraz v rozlíšení 720p jednalo by sa o najnižšie hd vysielanie, čiže 1280x720p. Tento kanál sa ale vysiela v sd rozlíšení, čiže 720x576i prekladaný obraz, existuje aj 720x576p progresívny obraz ale v tom televízie nevysielajú lebo vyžaduje viac dát, do tohoto rozlíšenia ho upravuje až prijímač ak je zvolené.

Komentáre už nie sú povolené.