Reklama

Topfun nasadí do svojej videopožičovne českú filmovú klasiku v UHD kvalite

Internetová videopožičovňa Topfun, ktorú prevádzkuje spoločnosť Topfun Media, sa dohodla na spolupráci s českým Národným filmovým archívom (NFA) a v najbližších dňoch tak nasadí do svojej videopožičovne prvé 4 snímky spracované v UHD kvalite. Jedná sa o filmy Hoří, má panenko, Marketa Lazarová, Všichni dobří rodáci a oscarový snímok Ostře sledované vlaky. Ďalšie snímky budú nasledovať.

Vzhľadom k exkluzivite, ktorú má v rámci UHD obsahu s Topfun vyjednanú do konca tohto roka spoločnosť Samsung, budú prvými zákazníkmi, ktorí budú môcť tieto filmy zhliadnuť, práve majitelia UHD Smart TV Samsung.
Pokračovanie nižšie:


Veľmi si vážime spoluprácu s Národným filmovým archívom a sme radi, že môžeme našim zákazníkom ponúknuť tieto skvostné české filmy spracované v špičkovej kvalite. Majitelia Samsung Smart TV UHD, ktorí už v súčasnosti majú v aplikácii Topfun prístup k UHD obsahu, potešíme aj ďalšími dokumentárnymi snímkami v UHD kvalite, ktoré už teraz v našom laboratóriu pripravujeme na nasadenie,“ vyhlásil projektový manažér spoločnosti Topfun Media Jan Lakomý.

Sme radi, že môžeme divákom ponúknuť prvé štyri české filmy, ktoré boli digitalizované v posledných rokoch v tej najvyššej kvalite. Marketa Lazarová bola prvá a metóda digitalizácie sa na tomto filme ešte len vytvárala. Ďalšie tri filmy už hradila predovšetkým Nadácia české bijáky, ktorá vznikla preto, aby vracala vybrané arcidiela divákom tak, aby bolo možné ich zase v plnej miere oceniť. Nadácia tak má zásluhu na novom sprístupnení týchto filmov,“ povedal Michal Bregant, generálny riaditeľ NFA.

Mohlo by vás ešte zaujímať