Reklama

Protimonopolný úrad schválil predaj spoločnosti Towercom

Protimonopolný úrad Slovenskej republiky schválil predaj slovenskej spoločnosti Towercom, ktorá je vlastníkom 685 vysielacích veží po celom Slovensku, prevádzkuje štyri celoplošné multiplexy či zabezpečuje satelitný uplink pre vybrané televízie ako aj prenájom vysielacích veží pre mobilných operátorov. Informoval dnes o tom úrad na svojej webovej stránke.
Pokračovanie nižšie:


Novým vlastníkom spoločnosti Towercom sa tak môže stať špecializovaný fond Macquarie European Infrastructure Fund (MEIF4), ktorý je zameraný na dlhodobé investície do tradičných európskych infraštruktúrnych spoločností. MEIF4 investuje v mene penzijných fondov a ďalších investorov, ktorí oceňujú pozitívne vlastnosti dlhodobých investícii do odborne spravovanej infraštruktúry. MEIF 4 patrí do podnikateľského zoskupenia Macquarie Group Ltd.

Oznamovateľ, ako ani žiadna zo spoločností patriacich do Macquarie Group, ani žiaden z investičných fondov (vrátane MEIF 4), ktoré spravuje, nemajú žiadne aktivity a žiadny obrat na trhoch v Slovenskej republike,“ uviedol dnes Protimonopolný úrad Slovenskej republiky.

Ako však úrad ďalej uviedol: „Z investičných fondov a ich portfóliových spoločností patriacich do Macquarie Group sú mimo územia Slovenskej republiky niektoré spoločnosti aktívne v určitých segmentoch, v ktorých je spoločnosť Towercom aktívna na Slovensku. Ide napríklad o spoločnosť České Radiokomunikace, a.s., ako poskytovateľa vysielacej a telekomunikačnej vežovej infraštruktúry v Českej republike.

Mohlo by vás ešte zaujímať