Reklama

Markíza prišla o vysielacie práva na Formulu 1, od novej sezóny už na Sport1 a Sport2

Slovenská komerčná televízia Markíza nebude od novej sezóny 2015 vysielať priame prenosy zo závodov Formuly 1, rovnako ako ani jej sesterská TV Nova. Nové vysielacie práva pre územie Slovenska a Česka získala totiž spoločnosť AMC Networks International Central Europe, ktorá prevádzkuje u nás športové stanice Sport1 a Sport2. Priame prenosy zo závodov Formuly 1 tak prinesú slovenským a českým divákom práve tieto dva športové kanály a to už od marca 2015.
Pokračovanie nižšie:

Na základe uzatvorenej dohody budú športové programy Sport1 a Sport2 vysielať priame prenosy všetkých pretekov a kvalifikácií F1 v rokoch 2015 až 2017. Na obrazovkách sa objavia aj sprievodné preteky GP2, GP3 a súčasťou dohody sú aj exkluzívne práva k britskému dokumentárnemu seriálu „Legendy Formule 1“ . 19 dielov predstaví okrem iného osobnosti ako Sir Jackie Stewart, Emerson Fittipaldi, Mika Hakkinen, či Ayrton Senna.

Som presvedčený, že táto programová akvizícia ešte viac posilňuje našu snahu priniesť divákovi tie najlepšie momenty z domáceho a medzinárodného sveta športu. Preteky F1 sú celosvetovo jednou z najpopulárnejších športových udalostí a podľa toho im budeme poskytovať maximálnu pozornosť a produkčnú podporu„, povedal Levente B. Málnay, výkonný riaditeľ spoločnosti AMC Networks International Central Europe.

Vďaka získaniu práv na Formulu 1 sa spolu so súčasným prémiovým obsahom zaradí Sport1 a Sport2 medzi jedny z najatraktívnejších staníc v rámci celého trhu tematických televízií„, komentoval dohodu Country manažér pre Českú republiku a Slovensko Evžen Chlanda. „Náš produkčný tím pripravuje pre fanúšikov Formuly 1 naozaj nezabudnuteľný divácky zážitok. Okrem priamych prenosov v HD kvalite ponúkneme divákom tiež prehľad tých najzaujímavejších momentov z daného závodu, exkluzívny pohľad do boxov Formuly 1 a živé vstupy komentátorov priamo z dejiska pretekov.“

Športové programy Sport1 a Sport2 aktuálne prinášajú divákom okrem iného napr. priame prenosy z vybraných stretnutí z kvalifikácie na futbalové ME 2016 a MS 2018, španielskej futbalovej La liga či Kontinentálnej hokejovej ligy KHL.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Ibaže v službe Magiosat nemáme váš kanál v HD rozlíšení, iba SD verziu.

  2. To si na tom este dobre, v takej DIGI nemaju Sport2 vobec.

  3. F1 dava aj nemecka RTL ktora je na Astre 19E volne. Urcite si nebudem kvoli tomu predplacat platene balicky.

  4. Zatiaľ F1 dáva aj maďarská M1. Orbán asi „nedovolí“ prevziať vysielacie licencie súkromníkom od „verejnoprávnej“ televízie, aspoň pokiaľ budú preteky i tam.

  5. Narkóza o nič neprišla…jednoducho to pustila k vode, lebo očakávané zisky sa nekonali, malo to ostať stále na verejnoprávnej estevečke, veď načo si platíme koncesie? Aby sme čumeli na 50 ročné inscenácie???

  6. 50 ročná inscenácia je 100krát lepšia ako napr.panelák a pod…

Komentáre už nie sú povolené.