Reklama

RTS Satelit a Radio Beograd ukončia vysielanie na satelite Astra 3B (23,5°E)

Srbský satelitný kanál RTS Satelit a rozhlasová stanica Radio Beograd vysielajú od 12. júna tohto roku zo satelitu EUTELSAT 16A (16°E) na frekvencii 10 720 MHz spolu so stanicami HRT (Chorvátsko) a RTV-Slovenija (Slovinsko). Vysielateľ Radio-Televizija Srbije so sídlom v Belehrade uzavrel trojročnú zmluvu ohľadom šírenia oboch staníc s chorvátskym operátorom OiV Zagreb.
Pokračovanie nižšie:


Za posledné tri roky bolo možné prijímať RTS Satelit a Radio Beograd zo satelitu Astra 1KR (19,2°E), no začiatkom júna došlo k ukončeniu zmluvy s operátorom SES. Okrem toho dôjde koncom júna aj k ukončeniu šírenia z družice Astra 3B (23,5°E). Vysielanie oboch staníc tak bude dostupné už iba zo satelitnej pozície 16°E.

Technické parametre pre príjem RTS Satelit a Radio Beograd :
Družica: Eutelsat 16A (16°E)
Frekvencia: 10 720 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 27500
Modulácia: QPSK
Norma: DVB-S
Provider: OiV Zagreb
Názov: RTS SAT

RTS SAT-2352013-99

(satkurier.pl)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Prajem prijemny den; mali sme radi srbo-chorvatcinu, s oblubou sme pozerali chorvatske a srbske programy na digi tv, ale i na astre 23,5. Zial teraz je to uz minulostou. Skoda ze Srbsko sa snazi vstupit do EU a HR je uz v EU a prestali sirit programi na satelitoch, ktore su najviac sledovane v SK a CZ. Skoda je to i preto, lebo prichadzaju aj moznost sirit informacie o turstickych destinaciach, ktore su nasimi turistami velmi oblubene. Dufam, ze pridu na to aj sami aspon 1. statnu tv zacnu vysielat na astre 23.5 alebo 19,2.
    Pzdravujem
    Stanly-SK Nitra

  2. Mnoho „juhoslovanských“ TV staníc je na 16°E.

  3. stanly ved ti staci dokupit motor, alebo pridat dalsie LNB a mozes prijimat ovela viac programov aj napr. z pozicie 16°E.

Komentáre už nie sú povolené.