Reklama

NBC Universal prenáša Zimné olympijské hry v Soči cez satelity spoločnosti SES v HD kvalite

Spoločnosť SES bude poskytovať satelitnú kapacitu na prenos televízneho vysielania zo Zimných olympijských hier 2014 pre NBC Olympics. Informoval o tom satelitný operátor SES.

Produkčný tím NBC Olympics, divízia televíznej spoločnosti NBC Sports Group, bude využívať kapacity SES počas celého trvania Zimných olympijských hier 2014 konajúcich sa v Soči v Rusku v období od 6. do 23. februára. Informovali o tom Ron Gnidziejko, viceprezident pre medzinárodné prenosy spoločnosti NBC Universal a Samantha McCloskey, viceprezidentka pre globálne služby príležitostného využitia spoločnosti SES.
Pokračovanie nižšie:

NBC Olympics bude využívať kapacitu Ku-pásma na satelite NSS-7 pri distribúcii olympijských prenosov v HD kvalite z jednotlivých športovísk ako aj dvojicu prenosových vozidiel NBC News SNG (zhromažďovanie správ cez satelit), ktoré budú v spojení s Medzinárodným vysielacím centrom (IBC) v dejisku hier v Soči.

Časť kapacity bude využitá na zabezpečenie pohotovostnej zálohy, pričom umožní vysielacej spoločnosti NBC v prípade potreby presmerovanie HD vysielania z Olympiády do Severnej Ameriky prostredníctvom satelitu NSS-7. Satelity spoločnosti SES – NSS-7 a NSS-5 – už aj v minulosti plnili dôležitú úlohu pri zabezpečovaní vysielania z Letných olympijských hier 2012 v Londýne a tiež z Letných olympijských hier 2008 v Pekingu.

NBC sústavne zvyšuje úroveň kvality pri pokrývaní TOP svetových športových udalostí a výnimkou nie sú ani Zimné olympijské hry 2014 v Soči v Rusku, kde ponúkne veľkolepé a inovatívne vysielanie z produkcie NBC Olympics po celých 18 dní,“ hovorí Samantha McCloskey.

Ron Gnidziejko povedal: „Sme veľmi radi, že môžeme opäť spolupracovať so spoločnosťou SES, ktorej satelitná flotila nám poskytuje jedinečné možnosti, ktoré spĺňajú náročné požiadavky divízie NBC Olympics pri prenose vysielania z olympijských hier v rámci celej siete NBC Universal.

(Grayling)

Mohlo by vás ešte zaujímať