Reklama

National Geographic Channel v marci smeruje do hlbín vesmíru [video]

National Geographic Channel uvedie v marci celosvetovú premiéru dokumentárnej série Kozmos – časopriestorová odysea, nového strhujúceho trinásť dielneho programu producentky a scenáristky Anny Druyanovej a producenta Setha MacFarlana. S napätím očakávaná séria bude mať na National Geographic Channel premiéru v nedeľu 16. marca o 22:00.

Po viac ako tridsiatich rokoch, kedy mala premiéru pôvodná séria, u nás uvádzaná pod názvom Vesmír, v ktorej mohli diváci spolu s Carlom Saganom ohromujúcim a ikonickým spôsobom preskúmať vesmír, sa Seth MacFarlane spojil s pôvodnými Saganovými spolupracovníkmi, scenáristkou a producentkou Druyanovou a spoluscenáristom a astronómom Stevenom Soterom. Spoločne potom vytvorili trinásť dielnu sériu, ktorá má byť nástupcom pôvodného programu, ktorý získal televíznu cenu Emmy a cenu Peabody za význačný úspech a záslužnú verejnú službu.
Pokračovanie nižšie:

Sprievodcom programu Kozmos – časopriestorová odysea bude renomovaný astrofyzik doktor Neil deGrasse Tyson.

Dokument prichádza s novým spôsobom vedeckého rozprávania, ktorý odkrýva majestátnosť vesmíru a znovu využíva slávne prvky z pôvodnej série. Najdôkladnejšie vedecké koncepty sú prezentované s ohromujúcou jasnosťou, spája sa skepsa s údivom a precízne prírodné vedy sa stretávajú s citovou a spirituálnou rovinou, čo predstavuje jedinečnú skúsenosť.



Mohlo by vás ešte zaujímať