Reklama

Maďarské programy ponúkajú u nás už všetky satelitné platformy, porovnali sme ponuky

Tento týždeň zaradila luxemburská spoločnosť M7 Group do ponuky satelitnej platformy Skylink pre slovenských ako aj českých zákazníkov nový Maďarský balíček, ktorý obsahuje celkovo 11 základných maďarských programov. Skylink však nie je jedinou satelitnou platformou, ktorá ponúka maďarské programy a preto Vám prinášame porovnanie ponuky aj u ostatných satelitných platforiem, ktoré u nás pôsobia. Konkrétne u platforiem Skylink, Magio SAT, DIGI TV a freeSAT by UPC Direct. Pri porovnávaní sme brali do úvahy čisto maďarské programy a nie platené programy spoločne s českou a maďarskou jazykovou audio stopou.

Skylink
M7 Goup ponúka v novom maďarskom balíku 11 televíznych programov M1, M2, Duna TV, Duna World, RTL klub, TV 2, Film+, RTL II, Viasat 3, Muzsika TV a COOL TV. Všetky uvedené stanice vysielajú v kompresnom formáte MPEG-4 a pre ich príjem je potrebný satelitný HD prijímač.

Programy je možné objednať samostatne za 3,95 € mesačne, resp. 43,45 € ročne. V cene balíku je zahrnutým už aj servisný poplatok.

Súčasní predplatitelia Skylinku s balíčkom Multi, Kombi, HD Plus alebo Multi HD môžu získať prístup k maďarským programom do konca roka 2014 za jednorazový poplatok 9,95 €. Programy z Maďarského balíčka však budú v tomto prípade aktívne, iba ak bude mať zákazník zároveň predplatený niektorý z balíčkov Multi, Kombi, HD Plus alebo Multi HD.

MagioSAT
Telekom vo svojej satelitnej platforme ponúka balíček s názvom Maďarský, ktorý obsahuje 10 maďarských programov pri viazanosti na 24 mesiacov za 1,39 € mesačne. Zákazník tak zaplatí v prípade dvojročnej viazanosti za tento balíček celkom za 24 mesiacov 33,36 €. Štandardná cenníková cena balíčka bez viazanosti je 1,97 € mesačne. Balíček ponúka Telekom ako prémiový balíček a je možné ho objednať ku ktorejkoľvek ponuke Magio SAT START, Magio SAT KLASIK či Magio SAT KOMPLET.

Balíček Maďarský obsahuje programy: RTL klub, TV 2, Cool TV, M1, M2, 4! Story, Duna TV, ATV, Hír TV a Life Network.
Pokračovanie nižšie:

freeSAT by UPC Direct
UPC DTH maďarský balíček neponúka, v oficiálnej ponuke však má maďarské programy v každom balíčku a nie je teda potrebné za maďarské programy doplácať ako je to v prípade ostatných operátorov. Maďarské programy platforma freeSAT by UPC Direct ponúka už v najlacnejšej ponuke freeSAT karta, ktorú platforma ponúka spolu so slovenskými a českými základnými programami za ročný poplatok 20 € (1,66 € mesačne). Ponuka obsahuje oficiálne 7 maďarských programov: M1, M2, Duna TV, Duna World, RTL klub, 4! Story a Nóta TV (neoficiálne aj TV 2, FEM3, Cool TV, Viasat 3, Viasat 3, Viasat 6 a VIVA Hungary).

V prípade služby freeSAT medium pri 12 mesačnej viazanosti za 9,5 € mesačne môžu získať zákazníci okrem vybraných platených programov navyše k programom z ponuky freeSAT karta ešte aj program Story 5 (neoficiálne aj M1 HD, ATV, Super 2, Pro 4, RTL II, Prizma, Szorat, Film+ HU, Film Mania, DoQ a Muszika TV).

UPC DTH ponúka oficiálne dva maďarské programy aj v prémiovom balíčku freeSAT plus a to konkrétne SportM a Hír TV (neoficiálne aj Sport1 HU, Sport2 HU a SportKlub). Navyše ponuka HD balíka tiež obsahuje neoficiálne aj programy RTL klub HD a Sport 1 HU.

DIGI TV
Spoločnosť DIGI Slovakia má v Základom balíčku satelitnej platformy DIGI TV okrem slovenských, českých a vybraných platených programov za mesačný poplatok 9,6 € šesť maďarských kanálov: Music Channel HU, H!T Music Channel HU, MusicMix/SuperOne, PV TV, TV Paprika HU a SuperOne. Navyše v balíku EXTRA I. BALÍK za 10,9 € môžu získať zákazníci ešte aj ďalšie dva maďarské programy ako Nóta TV a ATV (neoficiálne aj M1, M2, Hír TV, RTL klub, Duna TV, Duna World, Film+, 4Story TV, FEM 3, Prizma, Viasat 3, TV 2, Nóta TV, Cool a Echo TV).

Záver
Ako je možné vidieť najlepšiu a zároveň najlacnejšiu ponuku s maďarskými kanálmi má jednoznačne satelitný platforma freeSAT by UPC Direct. Určite je to aj vďaka tomu, že UPC DTH poskytuje svoje služby aj maďarským zákazníkom prostredníctvom platformy UPC Direct. Slovenskí zákazníci tak môžu už od 1,66 € mesačne (20 € ročne) získať prístup k základným slovenským, českým a maďarským programom. Navyše všetky SD programy vysielajú v kompresnom formáte MPEG-2 a nie je teda potrebné aby zákazník vlastnil satelitný HD prijímač, ako je to v prípade Skylinku.

Druhú najlepšiu ponuku s maďarskými stanicami má Skylink. Platforma ponúka slovenské, české a maďarské programy za 3,95 € mesačne (43,45 € ročne). V cene balíčka je už zahrnutý aj servisný poplatok 1,2 € mesačne za balíček DIGITAL. Pre príjem maďarských programov je však potrebný satelitný HD prijímač.

Na treťom mieste s ponukou maďarskými kanálmi je podľa nás Magio SAT, ktorý síce ponúka balíček Maďarský pri 12 mesačnej viazanosti za 1,39 € mesačne, no balíček je nutné objednať ako prémiový balík k ponuke Magio SAT START, Magio SAT KLASIK či Magio SAT KOMPLET. Pri najlacnejšej variante Magio SAT START tak zákazník zaplatí pri 12 mesačnej viazanosti vybrané programy aj spolu s balíkom maďarských programov 7,38 € mesačne (v cene nie je započítaný poplatok za Magio Box).

DIGI TV skončila s ponukou maďarskými kanálmi na poslednom štvrtom mieste vzhľadom k tomu, že pre príjem maďarských programov je nutné si zakúpiť až balíček EXTRA I. BALÍK za 10,9 € mesačne aj napriek tomu, že balíček obsahuje okrem maďarských programov ešte aj iné zaujímavé slovenské či české platené programy.

RTL2-1102012-1750

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Na doplnenie porovnania: Pozrite si kolko stoja ine baliky programov na ” CeskoSlovenskej satelitnej platforme SKYLINK” . Najlacnejsi balik na Skylinku stoji 3,6€ a obsahuje 3 programy , teda cena jedneho po odratani servisneho poplatku 0,8€ za program a cena za jeden program v madarskom baliku je 0,25€. JE TO POROVNATELNE ????? Alebo ze by nahoda?

  2. Maďari nás nezaujímajú, kedy už konečne Towercom zvýši výkon vysielačov dvb-t, keďže to bolo podmienené zrušením maďarského analógu. Tak sa stalo 31.10. a stále nič!

    1. „Maďari nás nezaujímajú, kedy už konečne Towercom zvýši výkon vysielačov dvb-t, keďže to bolo podmienené zrušením maďarského analógu. Tak sa stalo 31.10. a stále nič!“

      Milan doporučujeme Vám prečítať si túto správu: http://www.satelitnatv.sk/2013/10/madari-si-stale-chrania-analogove-vysielanie-towercom-preto-nemoze-navysit-vykony-vysielacov/.

      Ak budete aj naďalej do takmer každej našej správy písať komentár podobného typu bude automaticky zmazaný. Pekný deň.

  3. Ale z 11 programov je 6 volne sirenych stanic dostupne aj v madarskom dvb-t zadarmo, za ktore plati skylink len naklady distribúcie na satelit.

  4. … v časoch minulých ste boli všetci šťastní keď ste chytali maďarské televízne aj rozhlasové stanice…zabúdate…

  5. Vazena redakcia niesom milan ktory sa pyta:“Maďari nás nezaujímajú, kedy už konečne Towercom zvýši výkon vysielačov dvb-t, keďže to bolo podmienené zrušením maďarského analógu. Tak sa stalo 31.10. a stále nič!”, ale tiez by ma zaujimala odpoved na otazku kedy uz zacne Kralova Hola vysielat DVBT s vyssim vykonom. Dalej si myslim, ze clanok vydany 10,10,2013 nedava odpoved na stav ktory mal nastat po 31,10,2013. A ako nepripustne sa mi zda vyhrazanie sa z vasej strany cenzurou pokial prispevok neobsahuje vulgarizmy alebo osocovanie niekoho. Pekny den

  6. Towercom moze navysit vykon vysielacov do par minut ci aj na Stedry den, musi vsak na to mat povolenie od TU SR.

  7. mti:
    Vo štvrtok, 31.10.2013, o 12,30 hod. na severovýchode a juhozápade územia (Maďarska) ukončili televízne vysielače a ich vykrývače pozemné (terestriálne) analógové vysielanie staníc M1, RTL Klub a TV2.

    V oblasti kolízie s vysielačmi Nitra-Zobor a Banská Štiavnica-Sitno (prípadne v budúcnosti Štúrovo-Modrý vrch) boli/mali byť vypnuté maďarské analógové vysielače 31.07.2013 o 12.30 h.

  8. Kým definitívne ukončím diskusiu na tomto fóre, mám ešte poslednú otázku (netýka sa ukončenia analógového vysielania v Maďarsku a tým podmieneného navýšenia výkonu 50. kanála Sitno a Zobor):

    Prečo tento týždeň na verejnoprávnom multiplexe dvb-t, STV1, každých 30 sekúnd až každú minútu sa obraz roztrasie a rozmaže? Všimol som si to pri sledovaní programu 5 proti 5. Nedalo sa na to pozerať, radšej som prepol na satelit. Ďakujem.

  9. Dobry den. Prosim redakciu o radu ako naladit madarske dvbt vysielanie v okoli Samorina. Mame aj hd mpeg4 prijmac, rotujucu dvbt antenu, ale stale sa nam nedari chytit madarske volne sirene programy. Dakujem.

  10. Sili ahoj , okolo Šamorína skús si naladiť Győr Szabadhegy
    dvbtmap.eu/mapmux.html

  11. poradte mi preco mi nejdu naladit v hornej kralovej programi slovak sport nitricka slager z nitry asi stvrteho muxu? dakujem. mam izbovu antenu

  12. 1. Kup si vhodnu vonkajsiu antenu, mozno naladis
    2. Jedna sa o lokalny MUX, nie stvrty

Komentáre už nie sú povolené.