Reklama

Nedeľné augustové premiéry na HBO v znamení romantiky, dobrodružstva a akcie

Druhý prázdninový mesiac sa môžu diváci tešiť na filmovom kanále HBO v rámci nedeľných premiér na romantickú komédiu Ide len o sex, animovanú drámu Alois Nebel, dobrodružnú romantickú drámu Voda pre slony a ako poslednú nedeľnú premiéru na HBO zakončí akčný sci-fi thriller Captain America: Prvý Avenger.

Z hercov sa v už spomínaných snímkach predstaví napríklad Justin Timberlake, Robert Pattinson či Chris Evans.
Pokračovanie nižšie:

Ide len o sex (Kamarád taky rád/FRIENDS WITH BENEFITS)
Žáner: romantická komédia, USA 2011 [15] [S] [DD] [Full HD]
Réžia: Will Gluck
Hrajú: Justin Timberlake, Mila Kunisová, Patricia Clarksonová, Jenna Elfmanová, Bryan Greenberg
Dátum premiéry na HBO: 5.8.2012 o 20:00 hod.

Lovkyňa hláv má so svojím najnovším klientom nekonvenčnú dohodu – pokiaľ sa jeden z nich zamiluje, okamžite prestanú s príležitostným sexom. Následne sa ale zamilujú, takže musia prehodnotiť, čo jeden pre druhého znamená.
Dylan (Justin Timberlake) so vzťahmi raz a navždy skoncoval. Jamie (Mila Kunis) sa rozhodla, že prestane brať vážne hollywoodske klišé o pravej láske. Keď sa z týchto dvoch stali priatelia, rozhodli sa, že skúsia niečo nové. Obaja sa navzájom priťahujú, ale ani jeden z nich nechce citový vzťah. Fyzická rozkoš bez záväzkov. Znie to jednoducho a logicky, nie? Ale nič nie je ako sa zdá. Obaja čoskoro zistia, že stereotypy z romantických komédií majú možno nejaký dôvod.

Alois Nebel (ALOIS NEBEL )
Žáner: animovaná dráma, ČR/Nemecko 2011 [15] [DS] [Full HD] Réžia: Tomáš Luňák
Hrajú: Miroslav Krobot, Marie Ludvíková, Leoš Noha, Karel Roden, Alois Švehlík
Dátum premiéry na HBO: 12.8.2012 o 20:00 hod.

Píše sa koniec osemdesiatych rokov. Samotársky Alois Nebel pracuje ako výpravca v malej stanici Biely Potok už dlhé roky. Jeho dni na stanici plynú v pokojne až do chvíle, kedy na pôde stanice objaví skrývajúceho sa dezertéra Voloďu…
Príbeh filmu začína na jeseň roku 1989 na železničnej stanici Biely Potok v Jeseníkoch, kde slúži ako výpravca Alois Nebel. Nebel je tichý samotár, ktorého čas od času prepadne podivná hmla. Najčastejšie sa mu v nej zjavuje Dorothe, obeť násilného odsunu Nemcov po 2. svetovej vojne. Šedivé dni na stanici v Bielom Potoku na sklonku socializmu lenivo plynú, výhybkár Wachek spoločne so svojím otcom kšeftujú s dôstojníkmi sovietskej armády. Pokojnú atmosféru naruší jedného dňa Nemý, ktorý prekročí hranice so sekerou v ruke, aby pomstil svoju matku. Halucinácie nakoniec Nebela privedú do blázinca a príde o miesto výpravcu. Vydá sa do Prahy hľadať inú prácu u dráhy a na Hlavnej stanici nájde svoju životnú lásku, toaletárku Kvetu. Nebel sa rozhodne vrátiť späť do hôr, aby sa znovu stretol s Nemým a súboj s temnými tieňmi minulosti dotiahol do konca.
Adaptáciu grafickej románovej trilógie Alois Nebel (Biely Potok, Hlavná stanica, Zlaté hory) upravili do filmovej podoby Jaroslav Rudiš a Jaromír 99, réžie sa ujal Tomáš Luňák. Pre zachovanie výtvarného štýlu predlohy a zároveň k dosiahnutiu čo najväčšiu mieru reálnosti zvolili technológiu rotoscopingu, ktorá kombinuje hraný a animovaný film.

Voda pre slony (Voda pro slony/WATER FOR ELEPHANTS) 115′
Žáner: dobrodružná romantická dráma, USA 2011 [12] [S] [DD] [Full HD]
Réžia: Francis Lawrence
Hrajú: Reese Witherspoonová, Robert Pattinson, Christoph Waltz, Paul Schneider, Hal Holbrook
Dátum premiéry na HBO: 19.8.2012 o 20:00 hod.

Študent veteriny sa stretne s hviezdou z cirkusu, obaja totiž majú slabosť pre jedného špeciálneho slona. Navzdory všetkému – vrátane hnevu jej charizmatického ale veľmi nebezpečného manžela Augusta – sa do seba tí dvaja zamilujú.
Tento nevšedný epický príbeh bol natočený na motíve uznávaného bestselleru. Ponorte sa do sveta zakázanej lásky v magickom mieste plnom dobrodružstva, zázrakov i nebezpečenstva.
Študent veteriny Jacob sa zamiluje na prvý pohľad do Marleny, cirkusovej hviezdy tridsiatych rokov.
Spoločne odhaľujú krásy sveta šapitó, pričom ich oboch zvedie dohromady súcit k jednému
výnimočnému slonovi. Navzdory všetkému zachráni Jacob Marlenu od nešťastného života a ponúkne jej nehynúcu lásku.

Captain America: Prvý Avenger (Captain America: První Avenger/CAPTAIN AMERICA: THE FIRST AVENGER)
Žáner: akčný sci-fi thriller, USA 2011 [12] [S] [DD] [Full HD]
Réžia: Joe Johnston
Hrajú: Chris Evans, Hayley Atwellová, Sebastian Stan, Tommy Lee Jones, Hugo Weaving
Dátum premiéry na HBO: 26.8.2012 o 20:00 hod.

Americký vojak Steve Rogers sa stane súčasťou experimentálneho vojenského
programu, vďaka ktorému získa superschopnosti, aby mohol poraziť darebného Red Skulla.
Predlohou akčného thrilleru bol obľúbený komiks.
Píše sa rok 1941 a svet sužuje vojna. Steve Rogers (Chris Evans) sa opakovane pokúšal vstúpiť do armády a bojovať po boku svojich bratov a sestier. Nakoniec bol akceptovaný zúčastniť sa aspoň experimentálneho programu, vďaka ktorému sa z neho stane super vojak, známy tiež ako Kapitán Amerika. Spojí sa so svojim kamarátom Bucky Barnesom (Sebastian Stan) a sebavedomou Peggy Carter (Hayley Atwell) a pod vedením plukovníka Chestera Phillipse (Tommy Lee Jones) vedú spoločne vojnu proti zlej HYDRA organizácii – vedeckej nacistickej divízie – ktorú vedie darebný Red Skull (Hugo Weaving).

Mohlo by vás ešte zaujímať