Reklama

RTД: Nový dokumentárny kanál o Rusku

Ruská agentúra RIA Novosti, ktorá vlastní aj informačný kanál Russia Today spustila svoj ďalší mediálny projekt – dokumentárny kanál RT Doc (RTД). Nový program oficiálne odštartoval vo štvrtok 23.júna 2011.

Inaugurácie sa zúčastnil aj ruský prezident Dimitrij Medvedev, ktorý navštívil štúdio RT v Moskve. Od nového kanálu RT Doc sa očakáva veľký úspech.

RT Doc bude vysielať dokumentárne filmy o celom Rusku. Programová ponuka bude obsahovať širokú škálu tém a okrem iného nebudú chýbať ani filmy o divokej ruskej zveri, najnovších technologických vymoženostiach, starovekej histórii vrátane sovietskej minulosti, ruskej kultúre, tradíciach a o živote Rusov a ich problémoch. Produkcia bude vysielaná iba v anglickom jazyku.
Pokračovanie nižšie:


RT sa už 5 rokov zaujíma o produkciu dokumentárnych filmov o najväčšej krajine sveta – Ruskej Federácii. Reportéry stanice navštívili Arktídu, boli na Kamčatke sfilmovali život v ruských kláštoroch, väzeniach či dokonca hovorili s ruskými šamanmi. Toto všetko a ešte viac uvidíte na kanále RTД.

RTД nie je iba anglickým sprievodcom po Rusku, ale tiež anglicko-ruským slovníkom. Použitie písmena „Д” nie je náhodné, vďaka tomu dostanú anglicky hovoriaci diváci možnosť sa naučiť najťažší jazyk na svete – Ruštinu.

Testovacie vysielanie RTД bolo dostupné od 1.februára na satelite Hot Bird, ktorý sa nachádza na orbitálnej pozícii 13°E. Už niekoľko mesiacov si tak bolo možné pozrieť upútavky na nové programy, ktoré sa budú vysielať od ostrého štartu programu.

Technické parametre pre príjem:

Družica: Hot Bird (13°E)
Frekvencia: 12015 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 27500
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Kódované: Nie
Provider: JMC

RT Doc je už štvrtým televíznym kanálom v portfóliu RT. Všetky ostatné stanice sú spravodajské: anglická Russia Today, arabskojazyčný Russia Al-Yaum a španielska verzia Russia Today Espańol.

(satkurier.pl)

Mohlo by vás ešte zaujímať