Reklama

Flix TV dokončí 6. septembra prechod na HEVC

Satelitný poskytovateľ Flix TV dokončí v týchto dňoch prechod na nový kodek H.265/HEVC. Prvú fázu prechodu na nový kodek začal operátor už v priebehu apríla tohoto roku, kedy začalo v H.265 vysielať prvých štrnásť televíznych kanálov. Posledná fáza prechodu je naplánovaná na noc z utorka 5. na stredu 6. septembra 2017. Po dokončení prechodu budú už všetky programy, ktoré šíri operátor v spolupráci s Telekom Austria Group (TAG) na družici Eutelsat 16A (16°E), šírené s kodekom H.265. Pripomeňme, že v rovnaký dátum vykoná prechod aj operátor ANTIK Sat, ktorý tiež spolupracuje pri šírení programov s TAG.
Pokračovanie nižšie:


Po zmene bude môcť Flix TV postupne rozširovať ponuku o nové SD a HD programy, vzhľadom na to, že nový kodek H.265/HEVC v porovnaní s doterajším H.264 znižuje dátový tok televízneho programu takmer o polovicu a to pri zachovaní porovnateľnej obrazovej kvality. Na jednom satelitnom transpondéri tak môže operátor šíriť viac kanálov, prípadne SD stanice nahradiť HD verziami.

Podľa operátora sú už všetci zákazníci so zmluvou v ČR na prechod pripravení. „Flix TV už dodala všetkým zmluvným klientom kompatibilné boxy HEVC, takže klienti sú plne pripravení užiť si výhod tohto prechodu,“ uvádza operátor v tlačovej správe. Dôležitou informáciou pre držiteľov predplatených kariet je, že po zmene budú môcť karty Flix TV používať už iba s kompatibilnými set-top-boxami, ktoré podporujú už nový kodek HEVC. Spomeňme, že na Slovensku Flix TV predáva už od začiatku Flix TV boxy s podporou HEVC, u nás tak k výmene prijímačov nedochádzalo. Záujemcovia si môžu od spustenia služby na Slovensku vybrať buď samostatné predplatené karty, prípadne set s kartou a Flix boxom.

Flix TV je nový poskytovateľ satelitnej televízie, ktorý odštartoval v marci 2016 v susednej Českej republike. Od decembra 2016 vstúpil oficiálne aj na Slovensko. Programy šíri v spolupráci s TAG z družice Eutelsat 16A (16°E).

Kompletnú ponuku TV staníc operátora Flix TV môžete nájsť na tejto našej špeciálnej stránke.

Mohlo by vás ešte zaujímať